De aanschaf van een pup. Altijd spannend!

Je hebt een belangrijke beslissing genomen om een pup in huis te halen.
Zo’n vrolijk hondenmaatje in huis is erg gezellig en ik hoop dat je eerst goed hebt nagedacht welk ras het beste bij jou en je leefomstandigheden past.

Dexter als pup, samen met broertjes en zusjes


Er zijn een aantal dingen waar je van te voren goed over dient te denken en samen met je eventuele medehuisgenoten te bespreken.
Een hond wordt gemiddeld 10 tot 13 jaar oud. Het kopen van een hond heeft dus voor vele jaren een belangrijke invloed op je leven. De leuke kanten hiervan heb je zelf al bedacht, anders zou je immers niet beslissen om een hond te kopen.
Toch wil ik je graag een paar tips geven om eerst goed over na te denken.
Welk ras ga je kiezen? Is het een grote of een klein hondje? Een grote hond heeft meer plaats nodig dat een kleine. Een hond kun je niet zomaar overal mee naar toe nemen , denk aan musea en parken en de hond kan ook niet te lang alleen thuis zijn. Dat betekent dat je soms voor de hond terug naar huis zult moeten gaan, terwijl je eigenlijk liever langer weg was gebleven. Of je moet een geschikte en welwillende oppas kunnen vinden. Vanzelfsprekend zal je ook bij alle weekendjes weg en vakanties rekening moeten houden met je hond.
Waar je ook rekening mee dient te houden, is hoeveel ruimte heb je voor een hond.
Iedere dag zal de hond extra tijd van je vragen. Denk aan het uitlaten, de pup trainen, dagelijks spelen, verzorgen en natuurlijk het opvoeden over het algemeen. Je nieuwe hondenmaatje heeft behoefte aan voldoende beweging.
Het houden van een hond kan veel geld kosten. Denk eerst aan de aanschafkosten, Hierover vind je tips onder dit verhaal. Ook de dierenartskosten kunnen soms flink oplopen als je hond iets gaat mankeren. Je kan je hond verzekeren, maar dat is ook niet gratis. De kosten voor voer (voor een middelgrote hond toch al gauw zo’n € 50,00 per maand! Maar ook spullen als een mand, speeltjes, halsband en lijn.

Dexter mee achterop de fiets en beschermd tegen de zon.

Als het kan, zou ik bijna iedereen een huisdier aanraden en zeker een hond.
Als je mijn blogs hebt gevolgd dan weet je hoe ik denk over de vele voordelen van het hebben van een hond.
Je hebt altijd een aandachttrekker om je heen waar je lekker tegen kan kletsen. Een hond is ALTIJD blij als je thuis komt, je krijgt de dagelijkse sociale contacten bij het uitlaten van je hondenmaatje en er gaat geen dag voorbij dat je hondenmaatje wel zorgt voor een lach op je gezicht of zelfs lachbuien.
Persoonlijk vind ik het natuurlijk geweldig als jij ook een hondenmaatje in je leven wilt hebben, maar die vreselijke malafide hondenhandelaars zijn overal en willen maar wat graag aan jou verdienen, wat de gevolgen voor de hond ook mag zijn.
Daarom vind je hier een checklist opgesteld door de Dierenbescherming.
https://www.dierenbescherming.nl/userfiles/pdf/puppyhandel/Checklist_puppyhandel.pdf
Besef dat als je een hondje haalt bij een broodfokker of handelaar je meehelpt met het in stand houden van deze praktijken!

Ik wens je natuurlijk heel veel plezier met je nieuwe hondenmaatje van je keuze. Laat mij maar eens weten waar jou keuze op is gevallen via de mail.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: