Prostaatproblemen?

Sinds een paar maanden heeft Dexter al plas problemen. Voor enige tijd verloor hij druppels urine in de huiskamer. Niet veel, maar toch..! Dit probleem is gelukkig over. Wij hebben veel moeite gedaan om zijn urine op te vangen voor onderzoek, maar dit bleek erg moeilijk te zijn. Iedere keer als wij achter Dexter aan liepen om het op te vangen, liep Dexter stug door, alsof hij dacht… “ Hé, laat mij even met rust, dit is een privé momentje voor mij”.
Uiteindelijk is het eind vorige week gelukt om een paar druppels op te vangen. Dit is direct bij de dierenarts gebracht. Maar de arts vertrouwde het niet helemaal, dus werd er direct een afspraak gemaakt voor een echo controle van de prostaat.
Afijn, begin van de week is Dexter met een echo gecontroleerd, maar de arts kon eigenlijk niets vinden bij zijn prostaat. Deze was dus niet verdikt en pijnlijk. Nu was de blaas wel leeg, wat eigenlijk niet de bedoeling was, maar dit is niet door de arts van te voren gemeld.
Ook werd Dexter weer gewogen en ik schrok met rot, want hij weegt 10,2 kg.! Ik probeer Dexter al zo min mogelijk extra te laten snoepen, maar blijkbaar krijgt hij toch nog teveel.
Maar de vraag blijft wel waarom Dexter soms zo ontzettend lang met zijn pootje omhoog kan staan om te plassen. Dit kan zeker wel twee á drie minuten duren. Tijdens het uitlaten doet hij dit niet, dan doet hij op een normale manier zijn plasjes. Alleen als hij in de tuin loopt dan kan hij soms wel twee keer achter elkaar zo lang op drie poten staan.
Dit is ook voor de arts een groot vraagstuk, vooral omdat zij niets afwijkend kon vinden bij zijn prostaat.

Nu hebben wij een nieuwe controleafspraak gemaakt voor over vier weken. Op advies van de arts gaat Dexter op dieet, dat betekent i.p.v. ± 115 gram, wat hij iedere dag krijgt, 80 gram brokjes en géén kaas, broodkorstjes of honden koekjes.
Wel blijf ik Dexter vlees tussen zijn brokjes geven, maar niet is dan niet zwaarder dan ± 10 gram per dag en ik tel dit bij zijn brokjes op, zodat hij evengoed op ± 80 gram per dag zit. Ik maak er dan gewoon een heel klein beetje bouillon van, dus dan zit de geur en smaak evengoed nog over en door zijn brokjes.

De vraag werd  gesteld of Dexter is gecastreerd. Dit is niet het geval. Vanaf dat moment zag ik mijn geest al dwalen, want ik wil eigenlijk niet dat hij gecastreerd wordt. Ik vind persoonlijk dat de hondenreu het ‘recht’ heeft op een normaal mannelijk gedrag. Ik bedoel daarmee, verliefd worden op een teefje en vlaggetjes achterlaten tijdens de wandeling.
Bovendien is het algemeen bekend dat gecastreerde reuen de aanleg krijgen om snel te dik te worden. Dit wil ik beslist niet bij een hond als Dexter.
Vooralsnog hoeft Dexter niet te worden gecastreerd, dit zou dan alleen om gezondheidsredenen worden gedaan.
Gelukkig maar! Dexter blijft een echte reu!

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: