Wat een kriem!!

Een beetje privacy graag.

Begin December, vorig jaar, waren wij ergens op visite, Dexter mee natuurlijk.
Alleen meldde men ons daar dat er kleine plasjes op de vloer verspreid te vinden waren. Plast Dexter in huis, uit verveling of iets dergelijks? Nou, dat zal heus geen plasje van Dexter zijn, misschien zijn er waterdruppels ergens vanaf gekomen. Dexter plast immers nooit in huis.
Afijn, verder geen aandacht aan besteed. Maar eenmaal thuis bedachten wij dat wij inderdaad ook af en toe niet te verklaren druppels/miniplasjes op de vloer vonden. Zou het dan toch van Dexter zijn? Na een betere controle bleek het inderdaad urine te zijn. Dus direct maar een afspraak gemaakt bij de dierenarts. Voor een urinemonster hebben wij net een paar druppels op kunnen vangen. Veel te weinig voor een goede controle, maar de dierenarts kon gelukkig wel vast stellen dat Dexter een blaasontsteking had. Dus kreeg Dexter antibiotica en pijnstillers mee en spraken wij af dat wij, na de pillenkuur, met een nieuw urinemonster zouden langskomen voor een nacontrole en te laten testen of het niet tevens zijn blaasgruis (struvietstenen) zouden zijn.


Wat is dit een kriem! Bijna dagelijks gingen wij ,voordat Dexter werd uitgelaten, in de tuin achter Dexter aan met een soeplepel of een klein steelpannetje om toch maar even een juiste hoeveelheid urine op te vangen Maar dit is zo vreselijk moeilijk. Als het al eens een beetje lukte, dan zat er vuil bij van de planten waar hij tegenaan plaste. Totdat Dexter besloot dat ook hij recht heeft op privacy en zorgde er dus voor dat hij het gewoon vertikte om de tuin mee in te gaan, laat staan dat hij ons een kans gaf om het een en ander op te vangen. Nu is het zover dat Dexter beslist NIET plast in de tuin waar één van ons bij is.
Toch moet er een urinemonster naar de dierenarts, want zo nu en dan vinden wij toch nog verdachte druppels in de huiskamer.
Nu eerst maar weer even een paar dagen of een week wachten voordat wij weer nieuwe pogingen zullen ondernemen.

Als het nu niet gaat lukken, zit er waarschijnlijk niets anders op dan dat wij het door de dierenarts moeten laten doen. Bij reuen is het mogelijk om een katheter in te brengen en zo urine op te vangen. Een andere optie is door middel van een spuit en naald urine op te zuigen. Dit kan alleen bij een volle blaas. De dierenarts bepaalt door te voelen of een echo waar de blaas zit. Hij prikt dan door de buikwand, in de blaas en zuigt de urine op.

Nu maar hopen dat dit niet nodig zal zijn.

                    foto: Dierenartsenkliniek Kempen 

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: