Voor alle dieren een geweldig nieuwjaar gewenst.

Gelukkig voor de dieren en voornamelijk alle huisdieren is ‘Oud en Nieuw’ nu voorbij. Ook voor Dexter was het geen prettige tijd. In huis ging het heel erg goed en keek alleen verschrikt op en met zijn ogen zoekend naar één van ons als er buiten een harde klap klonk. Met het uitlaten stond Dexter al na een paar meter heftig in de remmen en kon hij niet gerust worden gesteld om toch nog maar eventjes verder mee te lopen. Het arme beestje was gewoon vreselijk bang.
Zo hoorden wij ook van andere buurtbewoners hoe bang hun huisdieren waren. Honden en katten kropen onder de kasten of weken met geen stap meer van hun baasje af. Stuk voor stuk zochten ze hun eigen veiligheid. En dit ging alleen maar door de harde knallen.
Het vervelende is dat je als burger er ook niets van durft te zeggen tegen de personen die het zo vreselijk nodig vinden om zo hard mogelijk en zo vaak mogelijk te knallen, want je bent gewoon bang voor represailles, zoals ze bij de man hebben gedaan die vriendelijk vroeg niet zo te knallen omdat zijn katten er erg onrustig van werden. De man is vreselijk mishandeld door een paar jonge gasten die blijkbaar dachten dat alleen zij rechten hadden.
Bij ons in Nederland is nu de discussie ontstaan om vuurwerk al dan niet te verbieden.

Nou, ik stem direct vóór het afschaffen van vuurwerk in particulier bezit. Vuurwerk shows, onder begeleiding van professionals, ben ik voor. Natuurlijk begrijp ik wel dat met name voor jongelui het uitdagend is om met vuurwerk te knallen, maar hoe zit dat dan met het respect hebben voor de medemens? Waar zijn de ouders in dit verhaal? Is het niet hun taak om hun kinderen te leren wat respect hebben voor de medemens inhoud?
Waarom werpen ze vuurwerk naar de hulpverleners?
Waarom werpen ze vuurwerk naar dieren?
Waarom werpen ze vuurwerk in auto’s of toegangspoorten?
Waarom gebruiken ze het liefst de allerzwaarste vuurwerkbommen in buurten van de ouderen?
Mensen raken gewond aan oren, ogen en ledematen. Dieren raken in de stress en hulphonden raken gedesoriënteerd en moeten worden afgekeurd.
Het milieu, waar men tegenwoordig zo druk mee is, wordt vreselijk aangetast, maar daar maken de activisten en regering zich opeens totaal niet druk om. Hoezo CO2 uitstoot? Mensen met longafwijkingen weten niet waar ze het moeten zoeken van de benauwdheid.
Miljoenen euro’s worden zomaar onnadenkend de lucht in geschoten, maar hoeveel mensen zullen een vredig en rustig oud en nieuw kunnen vieren zonder al die vreselijke overlast.
Mensen denk toch eindelijk eens na!

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: