Gezellig de decembermaand, maar onze huisdieren lopen gevaar!

De huizen worden weer versierd met kerstbomen, vol gehangen met kerstballen, spuit sneeuw, verlichting en zelfs soms met engelenhaar. Allemaal hartstikke leuk en gezellig, maar besef wel dat je huisdier, zowel kat als hond gevaar lopen. De dennennaalden zijn giftig voor de dieren en ook het water waar de afgezaagde boom in staat is giftig voor hun. Bij sommige honden kunnen takken van naaldbomen een allergische reactie veroorzaken. Krijgt je dier een dikke snuit en gezwollen oogleden en oorschelpen? Raadpleeg de dierenarts!! Katten, maar ook sommige honden vinden de, glimmende, kerstballen een uitdaging om mee te spelen. Of de bal is stuk gevallen en ook dan zijn onze huisdieren nieuwsgierig en kunnen de scherven oplikken of krijgen dit in hun pootjes. Ook engelenhaar, iets dat gelukkig steeds minder wordt gebruikt, is héél schadelijk voor onze huisdieren. Ze kunnen dit in de ogen krijgen, maar ook in de oren. Het kan allergische reacties zoals acute benauwdheid of opgezwollen lichaamsdelen veroorzaken. Bij zwelling van de slijmvliezen in de keel bestaat de kans op verstikking. Pas dus goed op dat je huisdier niet van het engelenhaar gaat eten en let goed op symptomen zoals jeuk en roodheid. foto’ zijn van Animaatje

Ook de kerstverlichting kan gevaarlijk zijn voor je huisdier. Ze kunnen verstrikt raken in de snoeren, of gaan aan de snoeren knagen wat vooral de jonge dieren graag lijken te doen.

Je zou ervoor kunnen kiezen om veilige accessoires te gebruiken om je huis of kerstboom mee te versieren of je hangt de kerstboom aan het plafond.
Al met al is het van belang dat je je dier heel goed in de gaten blijft houden, want een ziek dier met maag-darmklachten het kan ook problemen geven in het zenuwstelsel.Of je huisdier rijgt last van een dikke snuit en gezwollen oogleden en oorschelpen.

https://startgoed.nl/de-10-beste-kerstboom-oplossingen-voor-mensen-met-huisdieren/

Ook komt oud en nieuw er weer aan met al die vreselijke harde knallen waar onze dieren behoorlijk van streek kunnen raken. Hulphonden kunnen zo getraumatiseerd raken dat ze hun baasje niet meer kunnen begeleiden. Laat je hond in deze tijd ook alsjeblieft niet los lopen, want er lopen ‘idioten’ rond die het geweldig vinden om vuurwerk naar dieren te gooien of zelfs nog erger!

Ik vind het al vreselijk dat deze gasten onnadenkend vuurwerk achter mensen aangooien, maar dieren….! Onze dieren gaan vol vertrouwen met mensen om en kunnen zich voor deze vreselijke daden niet weren.

Sorry voor mijn bewoordingen, maar ik heb echt geen goed woord over voor deze onverantwoorde idioten, ongeacht hun leeftijd.

Dexter en ik wensen jullie allemaal een gezellige en vooral veilige decembermaand.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: