Je hond ten alle tijden bijstaan .

Dexter is gelukkig kerngezond en wij hopen en verwachten nog lang geen afscheid van hem te hoeven nemen, maar vanochtend raakte ik in gesprek met een hondeneigenaar waarvan ik weet dat ze een hondje in huis hebben die duidelijk in zijn laatste levensfase zit. Ik weet ook dat het baasje hier best tegenop ziet en er dus best mee bezig is. Deze hondeneigenaar doet er echt alles aan om hun kleine vriendje nog een extra liefdevolle laatste tijd te geven.

Nu had hij iets gezien of gelezen van een dierenarts die zich verbaasd over mensen die hun huisdier bij de dierenarts afleveren voor euthanasie, maar er zelf niet bij aanwezig zijn. Deze dierenarts begrijpt er echt helemaal niets van dat het geliefde huisdier, waar ze veel liefde en plezier mee hebben gehad, alleen wordt achterlaten bij de arts. Sommige mensen lijken dit te doen uit bescherming voor zichzelf, want afscheid nemen is natuurlijk heel moeilijk en verdrietig. Maar moet men dan niet troost en vertrouwen bieden aan hun geliefde hond? Deze dierenarts wil dit graag onder de aandacht brengen om deze mensen bewust te laten worden van het gegeven dat wij ‘dierenliefhebbers’ onze huisdier tot de laatste zucht moeten bijstaan met liefde en geduld.

Persoonlijk kan ik mij best indenken dat wanneer je huisdier ziek en oud is, dan heel graag bij het baasje wil zijn. Moet je voorstellen, je hond is bang en heeft pijn.
Ik denk dat je als eigenaar, door je aanwezigheid, rust kan bieden. Geef je huisdier nog een laatste knuffel en praat tegen hem. Dan kan en mag je geliefde huisdier rustig sterven.

Ik ben op zoek gegaan naar een artikel waarin deze dierenarts zijn zegje doet over euthanasie van een huisdier, waar de hierboven genoemde hondeneigenaar het over had. Dit heb ik niet kunnen vinden, maar ik zag wel een ander artikel die over het bijstaan van je hond (of ander geliefd huisdier) en hier wil ik jullie graag naar verwijzen. https://nl.wikihow.com/Een-hond-die-op-sterven-ligt-bijstaan

Natuurlijk hoop ik van harte dan je eigen geliefde hond nog héél lang bij je mag blijven en dat je als het zware moment van afscheid aanbreekt dat je ook dan eerst aan je huisdier denkt en daarna pas aan jezelf.

  • foto’s zijn van Libelle enWikihow

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: