Herfst

Herfst betekent bij ons drukte in de tuin. Mussen, koolmezen, pimpelmezen, lijsters, merels, roodborstjes, een enkele keer een winterkoninkje en nog een paar prachtige soorten vogels.
De vogels vliegen af en aan om te kijken of er iets te eten is te vinden in de tuin.
Vogels hebben een dagelijkse vaste route langs de tuinen, want zij weten precies waar en waneer ze ergens iets kunnen halen. Kunnen vogels ruiken?
Dexter staat zich dan ook regelmatig druk te maken tegen al dat gefladder bij hem in ‘zijn’ tuin.
Als wij hebben gegeten, zorgen wij er altijd voor dat de broodkruimels in de tuin terecht komen en niet in de vuilnisbak. Dit zorgt ervoor dat wij altijd kunnen genieten van het gekwetter van de mussen.
Het is grappig om te zien hoe ze elkaar ‘communiceren’ en zo aan elkaar laten weten waar iets te halen is. Vaak zijn ze het met elkaar eens, maar ook komt het regelmatig voor dat ze ruzie met elkaar hebben en dan lijkt het net of alle mussen zich ermee willen bemoeien. Ze vliegen dan achter elkaar aan tot in een bepaalde boom of struik, om daar dan het een en ander duidelijk te maken. Een apart volkje!
Ook de merel laat aan zijn soortgenoten weten dat er iets te halen valt door zijn prachtige zang. En dan de waarschuwing getjilp als er gevaar dreigt zoals een kat in de buurt.
De merels zie je steeds druk in de tuin, op zoek naar wormen en slakken. De tuin wordt dan hier en daar volledig omgewoeld. Heeft de merel een slak gevonden, dan wordt deze zorgvuldig stuk geslagen tegen de tegels.
Mezen zijn ook een genot om te zien in de tuin. Het verbaast mij steeds hoe zij de pindakaas-pot en de pinda’s kunnen vinden. De pindakaas-pot hangt min of meer verscholen in de haag. (Ik hang daar altijd de pot met restanten op)
De pinda’s hangen aan de schutting, in een opzichtige voederfles. Dus de locatie en fles zijn niet aantrekkelijk voor de vogels. Hoe weten zijn dan deze lekkernijen te vinden?
Dexter, en alle andere zoogdieren, hebben een fijne reukneus, waarmee ze al het interessante kunnen vinden.
Maar vogels??!
Kunnen zij ook de pinda’s ruiken of al het andere lekkers in de tuinen?
Hoe ze het ook voor elkaar krijgen, het is voor ons een heerlijke tijd om de vogels in de tuin te zien fladderen, eten en tjilpen.
Lente en herfst zijn hiervoor de meest prachtige tijden .
En Dexter, … ach die blijft de boel goed in de gaten houden en als er een grotere vogel als een Kauw of Ekster op bezoek komt en de boel probeert te saboteren, dan springt Dexter tegen het raam en de vogel is dan weer snel gevlogen.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: