Dierendag

Dierendag, een dag om je huisdier eens extra te verwennen. Een geweldig idee, maar hebben wij ‘dierenliefhebbers’ deze extra dag nodig om onze huisdieren extra aandacht te geven?
Of misschien nog belangrijker, hebben wij deze extra dag nodig om aandacht te hebben voor alle andere dieren om ons heen. Zorg voor een beetje meer bloeiende bloemen in de tuin. Veel tuinen bestaan uit voornamelijk bestrating met misschien hier en daar een plantje. Maar weet je dat meer bloeiende planten in de tuin zorgt voor meer vlinders en andere insecten. En weet je dat meer bloemen in de tuin een positieve invloed heeft op mensen? Je wordt er echt vrolijker van en je ziet altijd wel iets gebeuren in de tuin. Denk aan prachtige vlinders, meer vogels, want zij zijn gek op insecten die wij dan weer iets minder aantrekkelijk vinden.

Dierendag kan ook betekenen dat je bewust wordt van de vogels die om ons heen leven en dat wij die om ons heen kunnen houden door bijvoorbeeld de broodkruimels van je ontbijt of lunch naar buiten te brengen. De vogels zijn er dol op en let dan eens op het gekwetter van de mussen. Die communiceren er steeds flink op los, evenals de merels en de mezensoorten. Of wat dacht je van een schaaltje water waar ze van kunnen drinken of zelfs badderen.

Wij dierenliefhebbers verwennen toch dagelijks onze huisdieren?
Hoe vaak geven wij onze honden en poezen niet iets extra’s in de vorm van een spelletje spelen, een extra snoeperijtje of gewoon even lekker knuffelen.
Nee, ik denk dat dierendag een dag is om je eens bewust te maken van alle dieren om ons heen, waar wij vreselijk van kunnen genieten om hun pracht en levendigheid.
Dus dierendag is volgens mij dieren-‘bewustwording’-dag.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: