Wie nam wie in de maling?

Je wilt het niet geloven…… maar Dexter eet al ruim een week spontaan zijn kale brokjes, dus zonder toevoeging van een blokje vlees!
Echt, ik weet niet wat ons overkomt.

Zoals ik al meerdere malen met jullie heb gedeeld, Dexter is al sinds pup zijnde een slechte eter geweest.
Zijn brokjes wou hij alleen maar eten als ik er een spelletje mee speelde, zodat hij spelenderwijs toch iets zou eten. Of ik moest iets extra’s toevoegen, zodat hij ‘misschien’ toch in de verleiding zou komen om dan toch maar te eten. Ik heb het geprobeerd met een speciale eetlustopwekkende druppeltjes van de dierenarts, de voerbak weghalen en pas een paar uur later weer terugzetten. Ik heb het zelfs een keer vier dagen volgehouden, in de hoop dat hij toch alsjeblieft iets zou eten, maar Dexter gaf niet toe. Ook heb ik het een tijdlang geprobeerd met gekookte kip, speciale hondenpasta’s of het laatste jaar met fijn gesneden stukjes rund- of lamsvlees. Alleen dan, dus met toevoeging van ‘iets’ kreeg ik Dexter aan het eten. Met rund- of lamsvlees lukte het laatste jaar eigenlijk best goed, slechts een enkele keer kon ik hem ook hiermee niet verleiden om te eten en begon ik gelijk al manieren te verzinnen om hem toch zover te krijgen dat hij toch iets at.
Hoe dan ook, ik kreeg Dexter op geen enkele andere wijze spontaan aan alleen de brokken.
Oh, het probleem was niet dat Dexter zijn brokken niet lukte, nee, hij accepteerde deze vaak maar al te graag als snoepjes.

De laatste tijd gaf ik Dexter zijn brokken met steeds minder fijn gesneden blokjes vlees. Dit ging goed, hij at zelfs al zijn brokjes erbij op. Toen besloot ik om slechts één klein blokje vlees onder zijn brokken te leggen. Ook dit ging wonderwel goed. Dus besloot ik om het eens zonder vlees te proberen. Ook dit lukte. En de volgende dag en de dagen daarna ook. Ik moet hem nog wel een beetje voor de gek houden, want als ik zijn brokken in z’n voerbak doe en ik zet het direct voor hem neer, dan raakt hij de brokken NIET aan, maar als ik naar de keuken loop en doe alsof ik er vlees bij doe, door de vriezer open en dicht te doen, dan denkt Dexter blijkbaar dat er iets bij heb gedaan en danst hij om mijn benen terwijl ik het bakje naar zijn eetplaats breng.
Het is echt niet te geloven! Al bijna zeven jaar voer ik een strijd om Dexter normaal te laten eten.

Dan vraag ik me toch af…. wie nam wie nu al die tijd in de maling?

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: