Dexter geniet er weer volop van zijn hondenleventje.

Dexter is weer voor zijn jaarlijkse controle bij de dierenarts geweest en heeft tevens zijn vaccinatie-cocktail weer gehad.
Dexter is weer volledig goed gekeurd. Hij heeft alleen zijn hartruis, maar dat is volgens de arts in goede gesteldheid, want zijn hart is rustig en pompt correct. Geen zorgen hierover dus!
Dexter heeft ook geen last meer met het plassen dat werd veroorzaakt door de Struvietstenen en gruis.
Ook heeft Dexter geen enkel moment van benauwdheid meer gehad, dus ook niet tijdens de extreem warme zomerdagen.

Dexter lijkt een kompleet andere hond te zijn geworden.
Hij daagt ons regelmatig uit om met hem te spelen, door te stoeien of met zijn knuffeltje te gooien, zodat hij dan als een dolle erachteraan kan rennen.
Voor zijn operatie deed hij dit ook wel, maar dan veel minder vaak en ook zeker veel korter. Dexter gaf er dan al vaak snel de brui aan. Misschien te vermoeiend?
Hoe dan ook, Dexter is veel actiever geworden en daardoor ook veel levendiger.
Het is nu dan ook extra genieten van ons prachtige vriendje.
Wat wel opvalt is dat hij eigenlijk steeds bij ons in de buurt wil zijn. Als wij ons hoe dan ook even verplaatsen, dan volgt Dexter ons direct, of hij nu lekker lag te slapen of ergens anders mee bezig was.

Ook hebben wij , om ’s nachts rust te hebben, hij kan s’nachts als een dolle tegen de kamerdeur staan krabben, besloten om Dexter voortaan maar bij ons in de slaapkamer te houden. Misschien niet helemaal verstandig, maar wij hebben nu alledrie wel onze nachtrust. Dexter krabt nu alleen af en toe nog even tegen het bed, blijkbaar alleen om te weten of wij er nog wel in de buurt zijn.

Blijkbaar heeft Dexter last van verlatingsangst. Dit kan ook bijna niet anders, want er altijd wel één van ons bij hem in de buurt.
Toch, als wij bijvoorbeeld boodschappen gaan doen, zetten wij de boodschappenmand in het zicht, maar dan gaat Dexter rustig ergens in de kamer zitten kijken hoe wij de deur uitgaan. Totaal geen probleem!

Dexter is een blijft een bijzondere hond en dat is ie!

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: