Vakantietijd! Een drama voor sommige huisdieren.

Afbeelding is van Groofy Dogs, België

Velen van ons zijn blij dat de vakantietijd weer is aangebroken. Gelukkig zijn de huisdier-eigenaren in deze tijd op zoek naar een plek waar voor een paar weken hun huisdier kan logeren, of misschien hebben ze een vakantiebestemming gevonden waar hun huisdier ook welkom is en er een fijne tijd met baasje en gezin zal beleven.
Zelf hebben wij altijd nog op een camping gestaan waar Dexter van harte welkom is. Een vakantie zonder onze kleine GROTE vriend is voor ons ondenkbaar, maar zou het toch ooit van toepassing zijn, dan zullen wij beslist een fijne logeerplek zoeken voor Dexter.
Vooralsnog kiezen wij voor vakantiegebieden waar Dexter zich goed zal kunnen vermaken, dus voor ons niet het te warme zuiden of een vliegvakantie.
Wij hebben bewust voor Dexter gekozen, dus dat betekent natuurlijk ook dat wij niet overal naar toe kunnen. Zo zijn wij natuurlijk ook beperkt in ons bezoeken aan musea, of parken en dierentuinen.
Gelukkig hebben wij in onze tijd voordat wij Dexter hadden al volop bezoekjes aan musea en parken kunnen brengen, dus wij komen niets tekort. Tijdens onze vakanties fietsen wij veel. Leuk voor Dexter en voor onszelf.

Maar helaas zijn er een aantal mensen die in een onbezonnen opwelling een dier in huis halen, zonder te bedenken wat nu eigenlijk de consequenties zullen zijn.
Een huisdier heeft immers zorg nodig en dat kost geld, soms zelfs veel geld. Denk aan attributen zoals, halsband, riem, etensbak, borstel en speelgoed. het voer en de dierenartskosten die je jaarlijks kwijt bent.
En dan de vakanties!
Sommige mensen zien dan een voor hun simpele oplossing: “Dumpen dat lastige beest!”
Heel veel katten en honden worden gedumpt bij de asiels. De asiels zijn weer overvol.
Helaas vinden een aantal personen het niet eens de moeite waard om aan te kloppen bij een asiel en laten hun huisdier achter op een parkeerplaats of aan boom of hek of worden als oud vuil weggegooid in sloten en kanalen.
Iedere dag lees je weer deze vreselijke berichten in de kranten.
Waarom?! Waarom denken deze mensen niet na voordat ze een dier in huis halen?

Gelukkig zijn de meeste huisdieren-bezitters wel blij met hun huisdier en geven ze alle liefde die ze verdienen.
Wij houden van onze dieren, ondanks de beperkingen die dit oplevert, wij krijgen er immers zo onwijs veel geluk voor terug.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: