Een te warme dag voor honden.

Verstopt in de schaduw, maar als je goed kijkt……

Gisteren was het erg warm, het was zelf de warmste1 juni ooit in Nederland gemeten. Mensen zochten gezamelijk de terrassen en/of de stranden op. Veel mensen hebben het er dus van genomen en gezamelijk een heerlijke dag van gemaakt. Dit gold niet voor de dieren. De weidedieren als de koeien, paarden en schapen zochten waar mogelijk de schaduw op. Het was dan ook verstandig om niet op het heetst van de dag met je hond te gaan wandelen.

Ook Dexter vond het een té warme dag en zocht dan ook zijn schaduwplekjes in de tuin. Gelukkig hebben wij een tuin die voor Dexter veel koele, schaduwrijke plekjes biedt.
Aangezien Dexter nog steeds aan het herstellen is van zijn ingreep (inkorten van zijn gehemelte) hielden wij hem steeds goed in de gaten en als wij hem even niet zagen, konden wij hem vinden in de schaduw, ergens tussen de planten.
Deze warme dag heeft Dexter heel goed doorstaan. Natuurlijk was hij de hele dag flink aan het hijgen, welke hond deed dat niet, maar hij hield zich goed.
’s Avonds maakte hij wel meer en luider geluid met het snurken, waarschijnlijk was zijn wond iets opgezet door het vele hijgen.
Hoe dan ook, Dexter heeft deze zeer warme dag goed doorstaan en had dus op geen enkel moment ademnood. Het was voor Dexter en voor onszelf een heerlijke relaxte zomerse dag.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: