Dexter hersteld zich heel goed.

Dexter kijkt weer vrolijk de wereld in.

Het gaat erg goed met Dexter. Hij wordt steeds actiever, maakt langere wandelingen zonder problemen, wil weer de buurtkatten van zijn schutting jagen en bracht zijn knuffelaapje om mee te spelen. (Hij is er al een paar keer naartoe gerend om hem weer terug te halen.) Hij eet zijn speciale voer met heel veel smaak op en wat heel belangrijk is, Dexter ‘lijkt’ geen hinderlijke pijn te hebben. Dit is ook de reden dat ik hem alleen zijn antibiotica geef , samen met een half pilletje tegen de zwelling. De pijnstillers hou ik dan liever voor nood achter de hand.

Door dit hele gebeuren, zoals zorgen en spanning om zijn gezondheid, voel je des te sterker hoe belangrijk een huisdier is. Het huisdier heeft natuurlijk dezelfde waarde als zijnde een kat, konijn of vogel. Zelfs reptielen kunnen een mens deze waarde geven. Dexter is ons maatje, ons gezinslid. 

Een huisdier kan zoveel geven. Denk aan sociale contacten, iedere hondenbezitter weet wat ik hiermee bedoel, gezelschap, heel veel vriendschap, en natuurlijk een maatje waar jij voor mag zorgen, maar ook veel zorg om jou terug geeft.

Eigenlijk zouden ze in verzorgingshuizen meer huisdieren moeten toestaan. De mensen die de zorg nodig hebben zullen zich hiermee dan ook veel minder eenzaam voelen. Het is dus ook therapeutisch gezien een zeer goede daad. 

Misschien is het mogelijk om deze mensen een zorghondje/kat te geven, zodat een vriend of familie of buren deze kunnen uitlaten samen met de baas en er een oogje op houden dat de verzorging naar wens gaat. Men zal er zoveel ouderen gelukkiger mee maken. 

Ik zag dit gedichtje van Queeny’s Place en wil dit graag met jullie delen. 

De woorden zeggen meer dan genoeg.  

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: