Dexter heeft toch het BOS-syndroom.

Ik was er al bang voor gezien de symptomen die ik heb geconstateerd bij Dexter, werd dit bevestigd door de arts die hierop is gespecialiseerd.
Het gehemelte is veel te lang bij Dexter (door zijn korte snuit), waardoor zijn luchtpijp bijna wordt afgesloten. Bij spanning is zijn gehemelte verdikt, waardoor hij steeds in ademnood komt. De arts die hierop is gespecialiseerd, heeft het mij laten zien en heeft alle tijd genomen om het een en ander uit te leggen. Deze man krijgt dan ook alle lof en vertrouwen van ons om Dexter te mogen opereren. Het wordt best een risicovolle operatie, vooral omdat het hartje van Dexter niet goed is. De hartruis is bij Dexter toegenomen. was het een paar maanden geleden een lichte ruis, nu kreeg het al de gradatie van 3 > 6.
Hartruis wordt ingedeeld in 6 graden, van zwak tot luid:
graad 1: nauwelijks hoorbaar.
graad 2: zacht, maar goed te horen.
graad 3: matig luid.
graad 4: luid.
graad 5: zeer luid, te horen als de stethoscoop nauwelijks de borst aanraakt.
graad 6: het geruis is hoorbaar zonder stethoscoop.

Onder normale omstandigheden hoef je geen extra zorgen te maken bij hartruis, maar bij een operatie die Dexter krijgt, vraagt dit toch extra zorg, Gelukkig heeft de kliniek waar Dexter wordt geopereerd, jarenlange ervaring met het uitvoeren van operaties bij kortschedeligen. Bovendien werken zij met moderne, veilige anesthesiemiddelen en goede bewakingsapparatuur om het narcoserisico tot een minimum te beperken.

Des al niet te min zal ik erg blij zijn als dit allemaal achter de rug is, want eerlijk gezegd ben ikzelf erg bang dat Dexter dit niet gaat redden en dat wij afscheid van hem moeten nemen. Sjaak ziet het gelukkig wat positiever, want hij zegt en weet ook dat onze Dexter in het verleden al heeft bewezen hoe sterk onze ‘kleine GROTE’ vriend is.
Erg spannend dus!

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: