Dexter heeft symptomen van BOS (syndroom)

Bij spanningen krijgt Dexter het benauwd en dat baart grote zorgen, want dat zou betekenen dat wij nagenoeg nergens meer naar toe kunnen gaan met Dexter. Dus geen dagje op weg met de auto of een dagje fietsen. Wat nu?
Ik ga op zoek op internet hoe je een hond als Dexter kan beschermen tegen de vreselijke benauwdheid. Zo ontdek ik dat Dexter toch heel veel symptomen heeft die overeenkomen met het BOS syndroom (Brachycephaal Obstructief Syndroom of “BOS”. Om er achter te komen of Dexter hier ook aan lijdt, maken we een afspraak met onze dierenarts.
Zij bevestigd dat de symptomen overeen komen, maar zij hebben niet de juiste apparatuur en ervaring om Dexter te kunnen onderzoeken. Ze adviseert ons om naar een speciale kliniek te gaan. Daar hebben zij de juiste apparatuur en specialisme om honden met deze kwaal te kunnen helpen. Volgende week gaan wij met Dexter naar een kliniek met specialisten op dit gebied en zullen we horen welke diagnose zij daar stellen, want ik ben geen deskundige en constateer alleen de symptomen.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: