Dexter heeft het benauwd

Afgelopen weekend zijn  wij naar de Betuwe gegaan om de bloeiende fruitbomen te bewonderen en te fotograferen. Natuurlijk heeft Dexter al snel in de gaten dat wij weggaan en dat hij misschien wel mee mag, dus hij doet redelijk druk. Eenmaal in de auto, is Dexter de eerste kilometers nog druk, maar daarna is hij gelukkig toch weer rustig.  Ergens op de Betuwe vinden wij een plek om te pauzeren, Dexter even vrij te laten lopen en natuurlijk wat water te drinken geven. Dexter vindt het allemaal reuze spannend en loopt snel van links naar rechts en van rechts naar links om maar zoveel mogelijk alle nieuwe geuren te bestuderen. Maar omdat Dexter gespannen is, begint hij weer rauw te ademen. Terug in de auto, wordt het alleen maar erger, angstig gewoon! Wij besluiten snel een plek te zoeken waar wij kunnen gaan zitten en in de hoop dat Dexter dan ook een beetje tot rust komt, zodat het ademen makkelijker wordt voor hem.
Helaas, er verandert niets. Dus besluiten wij voor Dexter zijn welzijn om direct terug gegaan naar huis. Dexter is paniekerig en kan zijn plekje niet vinden. Paniekerig kruipt hij onder zijn autokleedje, om vervolgen te proberen bij mij op schoot te komen. Ik wil hem zo graag een beschermgevoel geven, dat ik besluit, tegen onze principes in, om Dexter los te maken en bij mij op schoot te nemen. Nu begint hij weer over te geven, boven mijn benen, maar dat geeft niets, dat was ik wel weer. Arme Dexter heeft het zo benauwd, hij maakt zelfs schor piepende geluiden. Bij thuiskomst bellen wij direct de dierenarts, want dit kan zo niet langer. We worden doorverbonden met een andere praktijk (weekend dienst) en daar denkt met aan oververhitting en adviseren om Dexter te koelen door een natte doek om zijn hals te doen en hem voorlopig maar binnen te laten.. Maar buiten is het koeler dan binnen en wij weten dat Dexter geen last heeft van oververhitting. Dus laten wij Dexter buiten zelf zijn plekje zoeken om hem tot rust te laten komen. Na een uur is Dexter weer nagenoeg de oude en is de ademhaling weer redelijk normaal.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: