Kortsnuitige honden krijgen hun snuit terug!

Geweldig nieuws, want onze minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, komt met criteria voor het fokken met kortsnuitige honden, dierenwelzijnscriteria voor hondenfokkerijen. De NVWA en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming hebben nu eindelijk duidelijke criteria om fokkers van ernstig doorgefokte kortsnuitige honden aan te pakken.

Dit is goed nieuws voor deze honden onder andere met hun kortademigheid en te kleine schedels.

Helaas wordt er niet bij alle ‘deskundigen’ positief gereageerd. Nu er dan na meer dan dertig jaar een verbod komt, reageert de overkoepelende organisatie op het gebied van rashonden Raad van Beheer verbolgen en met onbegrip. Liever was men nog even doorgegaan met het fokken van zieke dieren.

Volgens rashondenwijzer.nl zal het verbod de populaire hondenrassen treffen.

Op de zeer korte termijn dient de snuit van de volgende hondenrassen aangepast te worden: Franse BulldogMopshondBoston TerriërEngelse BulldogShih Tzu en de Pekingees. Op de wat langere termijn ook onder meer de BoxerBordeaux DogBullmastiffChihuahuaCavalier King Charles Spaniël en de Yorkshire Terriër.

Ik schreef al eerder dat wij de hond gewoon hond moeten laten zijn, daar hebben zij gewoon recht op!

Ook kwam er nog meer goed nieuws binnen van deze minister, want het gebruik van stroomhalsbanden voor de opvoeding van honden wordt vanaf 1 juli 2020 verboden. 

De stroomstoten veroorzaken pijn bij de hond pijn,  veroorzaakt door middel van elektromagnetische signalen of straling.

foto: bron, rashondenwijzer.


Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: