Ook Dexter kan erg dominant zijn.

Voor mij is Dexter de liefste hond van de wereld en ben dan ook stapelgek op mijn kleine vriendje.
Toch kan ik soms best mopperen op hem, vooral als ik met andere dingen bezig ben en mijn aandacht ergens anders op gericht is. Het lijkt wel of hij juist die momenten weet te zoeken om ‘drammerig’ aandacht te vragen om bijvoorbeeld NU op schoot te willen.  Dan laat ik hem maar op schoot, ondanks dat het echt even niet uitkomt en NEE zeggen heeft bij hem dan geen zin, want hij blijft tegen mijn been tikken.
Sta bijvoorbeeld te koken, waarbij ik beslist mijn aandacht bij moet houden, dan tikt meneer tegen de deur, want hij wil NU naar buiten. Ik loop weer terug naar de keuken en ja hoor, meneer tikt dwingend dat hij weer naar binnen wilt. Ik loop naar de deur en meneer draai zij koppie om of loopt gewoon weg. En echt, binnen een paar tellen tikt hij weer tegen de deur, want hij wil NU naar binnen. En zijn spelletje herhaald wel zeker tot drie keer aan toe. Commando: “Kom hier, naar binnen”, daar is hij doof voor.
En zo zijn er nog wel een paar momenten te noemen waarop Dexter héél dominant kan doen. He begint meestal met één zacht tikje met zijn poot, maar het wordt al snel harde, stevige tikken.
Ik besef heel goed dat het mijn eigen schuld is, omdat ik al vanaf het begin af aan Dexter vaak zijn zin gaf, maar ohh, wat kan hij mij op zulke momenten irriteren.
Sjaak en ik maken dan vaak een onderlinge grapje door te zeggen dat wij hem maar weg doen ‘dat irritante beest’.
Brrr, ik (wij) moet er niet aan denken dat wij zonder Dexter komen. Dexter hoort bij ons en wat zijn wij blij met onze kleine vriend die zich soms met ‘koninklijke gezag’ kan gedragen.
Wij hopen dan ook dat hij nog vele jaren mag denken dat hij The King is.

Foto van Victoria_Novak

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

One thought on “Ook Dexter kan erg dominant zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: