Communiceren doe je zo mmgggg, mgg.

 

Ik praat, net als vele andere hondenbezitters, veel en vaak tegen Dexter. En natuurlijk begrijpt hij vaak wat hem verteld wordt.
Het grappige is dan ook dat hij mij vaak, op de juiste momenten, antwoord geeft.
“Wat ben je aan het doen Dexter, wil je spelen?”  – ‘Mmgg’ zegt Dexter dan.                   “Wil jij een beetje aandacht? – ‘Mmggm’ zegt Dexter dan. “Kom maar, dan ga ik je lekker masseren”. – Mmmgggg’ zegt Dexter en komt zo bij me staan, dat ik zijn rug lekker kan masseren.          

 “Ga je nu lekker slapen?” -‘Mg G, Mgg’ zegt Dexter en zoekt een plekje bij een hoek waar hij altijd graag tegenaan ligt.
“Wat is er mannetje, zoek jij je aapje(=zijn speeltje)?” – ‘Mgggg, mgg’ zegt Dexter en kijkt zoekend om zich heen.
Wij hebben geleerd om honden commando’s te geven, zoals Ga af, Blijf of Kom hier. Maar ik denk dat honden op hun eigen wijze ons slimme commando’s geven.
Dexter maakt speciale geluidjes zoals hierboven beschreven of hij gebruikt zijn pootje, maar hij geeft hiermee ook aan wat hij graag van mij wil.
Als Dexter aandacht, een koekje of aangehaald wilt worden, dan krijgt hij dat op deze manier van communiceren voor elkaar.
Het maakt mij niet uit. Ik krijg zoveel aandacht van hem, dus krijgt hij héél veel aandacht van mij. Ach en dat praten tegen je hond, daar voelen wij ons toch immers ook héel vertrouwd en prettig bij?

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: