Heeft Dexter een ‘Will to please’?

Toen Dexter pas geboren was en de eerste weken nog bij de fokster was, werden er al kleine oefeningetjes gedaan met de pubs, door de fokster.
Dexter was toen al een slim hondje en begreep al snel wat steeds de bedoeling was. De fokster vertelde ons dan ook dat Dexter echt een ‘Will to please’ had. Wij ontzettend blij, want ja, zo’n hondje wil toch iedereen wel hebben?!
Toen Dexter bij ons in huis kwam en wij dus iedere dag van hem konden genieten, begrepen wij al snel dat ‘a will to please’ gewoon bij het ras hoort.
Een gezonde Cavalier is toch immers echt een allemans vriend en vind het ook heerlijk als hij alle aandacht van iedereen kan krijgen.

Nu las ik enige tijd geleden een artikel over dit onderwerp, ‘A will to please’, waarin werd gesteld dat dit niet bestaat bij honden.
Ik heb het artikel aandachtig gelezen en inderdaad, honden kunnen zich niet inleven in de belevingswereld van de baas.
Een hond denkt gewoonweg niet bewust na over manieren waarop hij zijn baas nu weer eens gelukkig kan maken.
Een hond vind het wel leuk om te doen wat de baas vraagt, want dan krijgt hij een blije baas en dat betekent een knuffel, een snoepje of gezellig wandelen of spelen.
Honden doen iets omdat het hen iets oplevert, niet omdat het hun eigenaar iets oplevert.

De conclusie is dan ook: honden hebben geen verborgen verlangen om hun baas te behagen of te plezieren. Het ene ras is ongetwijfeld baasgerichter en makkelijker te trainen dan het andere ras maar geen enkele hond komt volledig gehoorzaam of ‘slaafs’ ter wereld.

Hoe dan met onze Cavaliertjes, zoals onze Dexter?
Zoals wij allemaal weten als Cavalier eigenaar, een Cavalier is echt een gezelschapshond, die het heerlijk vindt om te knuffelen en bij je op schoot te liggen. Een Cavalier is erg vrolijk, maar ook aanhankelijk.
Dat betekent dus voor een Cavalier dat hij ‘A will to please’ heeft puur uit eigen ‘natuur’ belang. Een Cavalier heeft dus ‘a will to please himself’. En wij GENIETEN hier maar wat graag van.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: