Toch weer gezondheidsproblemen.

Sinds een dag of vier staat Dexter bij het plassen weer erg lang met zijn pootje omhoog. Het kan wel ruim een minuut duren. Vorig jaar januari, had Dexter hetzelfde probleem en toen bleek het een blaasontsteking te zijn én bleek hij last van struvietstenen te hebben.
Wij hebben direct een afspraak gemaakt bij de dierenarts
Maar…. eerst nog even een plasje opvangen, want daar zal beslist naar gevraagd worden.Dit is best een lastige klus, want je loopt met een kommetje achter Dexter aan, in de hoop dat hij weer even blijft staan om het op te kunnen vangen.

Bij de dierenarts bleek dat Dexter nagenoeg geen last heeft van een blaasontsteking, wel zijn er met de urinetest weer de aanwezigheid van struvietstenen waargenomen). Ook werd er geconstateerd dat Dexter een iets vergrote prostaat heeft en waar ik echt van schrok, een lichte hartruis.
Ik weet dat, ook Dexter, zeer waarschijnlijk ooit last zou krijgen van hartruis, maar dan vanaf zijn zevende of achtste jaar. Maar Dexter is nog maar net zes jaar!

Het blijkt dat pas als het hart röntgenologische en/of echografisch vergroot is, een  behandeling nodig is
Het zou nog geen kwaad kunnen, maar wij moeten hem natuurlijk wel extra in de gaten blijven houden.
De goedaardige prostaatvergroting bij niet gecastreerde (intacte) reuen vaak voor. Zo heeft meer dan 80% van de intacte reuen ouder dan 5 jaar een vorm van goedaardige prostaatvergroting. Dat is best veel. Goedaardige prostaatvergroting kan voorkomen zonder de aanwezigheid van zichtbare klachten. Maar regelmatig leidt de vergroting op termijn tot problemen. Zo kan de vergroting resulteren tot cystenvorming, prostaatontsteking en/of druk op organen en weefsels in de directe omgeving.

Hoe het ook zij, wij zullen Dexter nu en in de toekomst nog meer in de gaten houden, want wij willen dat hij een goed en zo gezond mogelijk leven bij en met ons zal houden.

(bron: https://www.diergeneeskundigcentrum.nl)

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: