Je hond als ‘HULP‘-hond.

Er wordt tegenwoordig veel geschreven over hulphonden. En dan met name voor mensen die fysieke of geestelijke zorg nodig hebben.
Ik krijg iedere keer kippenvel als ik de fantastische verhalen lees over de verstandhoudingen tussen mens en dier. Ik krijg er ook een blij gevoel van bij het besef waar een hond toe in staat is.
Nu is Dexter natuurlijk geen hulphond, maar hij is toch een geweldige hulp in mijn leven en volgens mij ook in het leven van mijn man.
Negen jaar geleden kreeg ik een zwaar ongeluk, waardoor ik nogal wat beperkingen in mijn leven heb gekregen. Ik ben halfzijdig gedeeltelijk verlamd geraakt door een hersenbeschadiging, waardoor ik beslist niet meer kan doen wat ik in mijn vorige leven, zoals ik dat noem van voor het ongeluk, wel kon en ook graag deed.
Gelukkig heb ik geleerd er goed mee om te gaan, maar soms is het nog best moeilijk om te beseffen dat sommige dingen nooit meer zullen lukken.

Ik heb al eens eerder beschreven dat ik al zeker dertig jaar of langer dolgraag een hond wilde, maar dat was niet mogelijk omdat wij allebei fulltime werkten.
Nu ik niet meer mocht werken, was er wel een mogelijkheid voor een hond. Het moest een hond worden die ik alleen zou kunnen handelen, dus na veel nadenken en uitzoeken viel onze keuze op Dexter.

Dexter blijkt een geweldige hulp te zijn voor mij, want ik zit niet de hele dag alleen in huis, er loopt een wezentje om mij heen die aandacht vraagt en vooral heel veel aandacht geeft. Er gaat geen dag voorbij zonder dat Dexter mij aan het lachen heeft gemaakt.
Dit zorgt ervoor dat ik eigenlijk geen gelegenheid krijg om in een pessimistische bui te raken en dus een somber en daardoor zwaar leven zou hebben.
Ook mijn man krijgt dus niet echt de kans om alles somber in te zien, want daar is Dexter dan wel weer die voor een lach zorgt.

Ik denk dan ook dat iedere hond eigenlijk een beetje hulp-hond is, want zij houden hun baasjes op hun eigen wijze goed in de gaten en zorgen door hun trouw en vrolijkheid voor gezelligheid en liefde in ons leven.
Denk er maar eens aan hoe je leven zou zijn zonder je hond.
Natuurlijk zorgen zij ervoor dat je niet overal naar toe kunt, zonder te zorgen dat je hond even de zorg van een ander krijgt. je moet je bezigheden regelmatig aanpassen, maar je krijgt er zoveel voor terug!
Dat maakt het allemaal meer dan waard!

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: