Dexter de Clown

Ik zeg al heel vaak dat Dexter eigenlijk een rode clownsneus mist.
Dexter zit namelijk vol met ‘clownstreken’. Zo kan hij buiten in de tuin zijn om vervolgens weer een streek uit te halen. Hij komt dan namelijk naar de deur, krabt er tegen om te laten weten dat hij naar binnen wil. Meestal weet hij het dan zo uit te kienen, dat ik net zit of net aan iets begin. Afijn, ik loop naar de deur, maak hem open en Dexter draait zich als een clown om en doet net alsof hij helemaal niet naar binnen wil. Hij blijft dus buiten. Ik doe de deur dicht en loop naar de plek waar ik vandaan kwam. En ja hoor, daar heb je Dexter weer met zijn gekrab aan de deur. En weer stink ik in zijn clownsgrap. Dit kan Dexter soms wel drie tot vier keer herhalen. Uiteindelijk komt Dexter de Clown toch naar binnen met een onschuldige blik.
Of Dexter moet in zijn mand wachten totdat wij klaar zijn met eten. Ik heb hem namelijk, tot mijn spijt, geleerd te bedelen aan tafel. Ik mocht hem graag verwennen met een korstje brood of een klein stukje kaas.
Nu moet hij dus leren om te wachten in zijn mand tot wij klaar zijn met eten. En ja hoor daar is ons clowntje weer. Hij stapt voorzichtig uit zijn mand. Kijk ik, dan kijkt hij heel onschuldig terug en doet alsof er niets aan de hand is. Vervolgens verplaatst Dexter steeds weer een heel klein stukje richting tafel. Maar natuurlijk als niemand kijkt. Kijk ik wel, dan kijkt hij onschuldig de andere kant op. Weer een streek van Dexter de Clown.
Zo kan Dexter ook aangeven dat hij wil spelen door met zijn aapje bij ons te komen, de aap neerleggen en als wij deze willen oppakken om te gooien, zodat hij er achteraan kan rennen, pakt hij snel de aap op en rent weg om vervolgens de aap hellemaal op te knuffelen. Hoezo spelen, Dexter de Clown?
En zo heeft Dexter nog veel meer echte clownsstreken.
Hij is dus echt onze Dexter de Clown.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: