Honden kunnen begrijpend ja en nee zeggen

Ik las onlangs een artikel over het gegeven dat honden ja en nee kunnen zeggen, nou ja, in hondentaal dan. Ik kwam veel herkenbare gedragingen tegen. Als je de taal van je hond hebt geleerd te verstaan, dan blijkt dat vele honden ons vaak op diverse manieren iets proberen te vertellen.
Dexter natuurlijk ook.

Als Dexter JA bedoeld, dan kan je dat aan hem zien. Hij kijkt ons dan aan met een vrolijke snuit, begint te huppelen en zijn staart kwispelt sneller en nog vrolijker dan normaal.
Als Dexter nee, dat wil ik niet bedoeld, laat hij dat duidelijk merken door te doen alsof hij ons niet hoort en kijkt gegarandeerd de andere kant op. Ben ik met hem aan het wandelen en hij wil een andere kant op, dan verstijfd hij en zet zijn pootjes schrap. Geef ik hem dan zijn zin door de hem gewenste kant op te gaan, maakt hij een sprongetje en huppelt vrolijk zijn gevraagde kant op.
Dexter is beslist geen bijter, ik denk wel eens dat hij dat ook echt niet kan, maar toch is het een paar keer gebeurt dat hij op zijn rug op de bank ligt, maar wordt door mij gestoord en vind ik dat hij ergens anders moet gaan liggen, dan maakt hij happende bewegingen naar mijn hand en kijkt mij dan boos ofwel beledigd aan. Erger dan dit is het nooit geweest, maar het is toch een paar keer voorgekomen.

Persoonlijk vind ik het heerlijk dat Dexter en ik elkaar vaak zo goed begrijpen, het maakt onze band immers sterk.
Als ik Dexter eens een keertje echt niet begrijp, maak ik wel eens de opmerking dat hij onze taal moet leren spreken. Maar als ik Dexter in zo’n geval vraag wat hij dan toch wil, maakt hij het mij vaak uiteindelijk toch wel duidelijk wat de bedoeling is, door op zijn ‘hondse’ manier aanwijzingen te geven totdat hij eindelijk door mij word begrepen.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: