4 oktober, Werelddierendag!

Voor de meeste huisdieren zal dit geen uitzonderlijke dag zijn. Gelukkig hebben de meeste van onze huisdieren iedere dag dierendag en krijgen ze alle aandacht die ze nodig hebben en dan ook verdienen door te zijn wie ze zijn. Maar helaas zijn lang niet alle honden en katten (en andere huisdieren) in die gelukkige positie. Veel honden hebben vreselijk te lijden bij de genadeloze broodfokkers of zijn ze gedoemd tot het leven als een zwerfhond of -kat.
En toch is er vandaag in Nederland een geweldige beslissing genomen door het ministerie van Landbouw!

Iedere nieuwe hond in Nederland moet vanaf 1 januari 2020 een paspoort hebben. Op die manier zullen de hondenkopers weten waar een hond vandaan komt en welke inentingen het dier heeft gehad.
Het verplichte paspoort kan alleen door een dierenarts worden afgegeven. In plaats van de fokker worden dierenartsen en erkende chippers verantwoordelijk voor een juiste registratie van de geboorte.
Op deze wijze zullen handelaren een buitenlandse hond niet meer als Nederlands dier kunnen verkopen. Dit is wellicht een hele goede manier om de broodfok te kunnen uitroeien.
Ook mogen honden en raspaarden niet meer met “geamputeerde staarten” straks niet meer mogen meedoen aan tentoonstellingen en keuringen.

Ook het veevervoer zal worden aangepakt. De minister zegt ook dat ze bekijkt hoe ze het internationale transport van levende slachtdieren kan beperken. Zo wil ze dat de dieren maximaal 8 uur lang worden getransporteerd en ze gaat in overleg om de dieren in Nederland te laten slachten zodat de “hammen in plaats van varkens” worden getransporteerd.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: