Een zomer om niet snel te vergeten.

De zomervakanties lopen zo’n beetje ten einde. Vele hebben heerlijk kunnen genieten van het prachtige weer. Maar er werd ook veel geklaagd, gepuft en gezweten, want wat was het warm! Voor de senioren onder ons was het bijna niet te doen. Dus werd er weinig gedaan, veel gedronken en vooral verkoeling zoeken in welke vorm dan ook.
En dan onze dieren. Op een enkele uitzondering na, waren onze honden bijna allemaal van de rel. Misselijkheid en loomheid kwam dan ook veel voor bij onze viervoeters.

Ook Dexter heeft een zware zomer achter de rug.
In het begin van de warmtegolf, kreeg Dexter last van benauwdheid. Het was net of Dexter een acute keelontsteking had opgelopen. Bij de dierenarts werd geconcludeerd dat hij last had van slijmvliesontsteking in de keel. Dexter kreeg dexamethasone tabletten en wij moesten hem rustig houden, dus geen inspanning in welke vorm dan ook.
Wel hebben wij gevraagd of het evengoed verantwoord zou zijn om op vakantie te gaan.
Dat vond de dierenarts geen probleem,mits wij Dexter goed in de gaten zouden houden en extra inspanningen vermijden. Dit in de vorm van uitlaten, fietsen of dergelijken.

Wij hadden het plan om in Nederland naar diverse campings te gaan. De eerste hebben wij uit voorzorg maar geannuleerd. De tweede camping hebben wij na twee dagen onderbroken en zijn naar huis gegaan, want het ging echt heel slecht met Dexter. Wij konden niets ondernemen, want wij maakten ons vreselijke zorgen om Dexter. Het beestje wist echt niet waar hij het zoeken moest. Niet eten, overgeven, nergens rust kunnen vinden. Wij waren zelfs bang dat hij misschien de nacht niet zou halen.

Bij thuiskomst zijn wij naar een andere dierenarts gegaan voor een second opinion.
Deze concludeerde ontstoken luchtwegen en Dexter kreeg antibiotica en Carporal tabletten mee.
Dexter knapte langzamerhand een beetje op en dus besloten wij om toch maar weer terug te gaan naar de camping.
Na twee dagen verhuisden wij naar een andere camping, waar de sta-plek zo goed was voor Dexter, ruimte en niet te veel mensen die de plek passeerden.
Dexter had steeds minder last van de benauwdheid, wij konden zelf met hem gaan fietsen. Als Dexter toch weer die vreselijke schorre geluiden maakten, herstelde hij ook weer vrij snel. De medicijnen en de rust hadden dus het gewenste effect bij Dexter.
De laatse week van onze vakantie heeft alles weer goed gedaan. Met Dexter ging het goed, het weer werd koeler en dus aangenamer, een hele prettige camping en de omgeving was prachtig.
Wij zijn met Dexter voor nacontrole bij de dierenarts geweest en het gaat goed met Dexter. Geen ontsteking meer, het hartje klinkt goed en ook de longen zijn oké.

(*aryngeale stridor).
Door de benauwdheid wordt het slijmvlies achter de stembanden in de stemspleet gezogen. Door de vernauwing die hierdoor ontstaat, gaat dit slijmvlies opzwellen en ontsteken, waardoor de benauwdheid weer verder toeneemt.( bron mc voor dieren)

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: