Vertrouwen is de basis voor een goede relatie.

Ik las laats een artikel die ging over het vertrouwen van een hond in de mens.
Hierin vertelde men dat gedurende de eerste fase (0-2 jaar) het vertrouwen wordt opgebouwd.
Dit klopt helemaal. Als wij denken aan de pups die een slecht begin hebben gehad bij de fokker en/of zijn eerste baasje, zien wij dat het vaak angstige hondjes zijn. De nieuwe eigenaar moet dan veel moeite doen om het hondje weer te laten vertrouwen in de mensen om hem heen. Bij mij in de buurt zijn een paar liefhebbende en geduldige nieuwe eigenaren van hondjes die een slecht begin hebben gehad. Zo is er een Cavaliertje waarvan de eerste eigenaar niet het geduld kon opbrengen om de aandacht aan het hondje te geven die het nodig had en werd dus ook bij het minste en geringste, zwaar corrigerend gestraft. Als je de nieuwe eigenaar met haar hondjes tegenkwam, waren de broertjes van het hondje gewoon op zijn Cavalier’s enthousiast, maar het nieuwe hondje kroop weg en durfde je niet te begroeten. Dit was ik beslist niet gewent van een Cavalier. Gelukkig is het met heel veel geduld en liefde van de huidige eigenaar echt goed gekomen en kan het hondje weer gewoon Cavalier zijn. Zo ook een andere hond die uit een asiel kwam uit een Oostblok land. Ook dit hondje is erg bang voor vreemde mensen, maar ook voor andere honden, zoals Dexter of een Beagle pup. Ook zal dit hondje met veel geduld en liefde echt wel meer vertrouwen krijgen, maar toch.
Maar ook in een ander geval kan het met vertrouwen mis gaan. Zo hebben wij vroeger thuis een hondje uit het asiel gehad. Het beestje was een allemans vriend en voor niets en niemand bang. Maar als er een vrachtwagen langs kwam of stond ergens geparkeerd en het hondje, Rakker, zag deze, raakte hij helemaal in paniek. Later kwamen wij een persoon tegen die Rakker bij zijn oude naam riep en hem dus herkende. De man vertelde dat Rakker ooit iets naars had meegemaakt met een vrachtwagen. Dit verklaarde dus het niet vertrouwen van zo’n grote auto.
Een hond die zijn volle vertrouwen heeft in de mensen om hem heen, zal zich ook veilig voelen.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: