Gruis

Dexter is weer onder de echo geweest om te zien of zijn blaassteentjes (struviet) er nog zitten. Juist de avond hiervoor ben ik erg geschrokken van Dexter, want hij lag buiten rustig te slapen bij mijn voeten. Springt hij in eens op, loopt op een vreemde paniekerige manier naar een struik in de tuin, waar hij zelden komt, begint driftig graaf bewegingen te maken, likt aan zijn passertje en draait rondjes. na een paar minuten komt hij zichtbaar uitgeput bij mij terug. Ik vertel dit verhaal aan de dierenarts. Terwijl Dexter wordt geschoren, verteld de arts dat hij bang is dat er geen vooruitgang is bij Dexter en zegt dat er eventueel nagedacht moet worden om Dexter preventief te opereren of toch afwachten of er nog problemen ontstaan in de toekomst.
Dexter wordt vervolgens met de echo onderzocht en tot onze verbazing en opluchting, ziet het er goed uit in Dexter zijn blaas. De steentjes lijken te zijn vergruisd. Dus er zijn nu een soort van zandkorreltjes overgebleven.Het dieet heeft dus blijkbaar goed gewerkt. Geen operatie! Iedereen blij.
De arts adviseert om eventueel over een jaar nog eens met een echo te kijken, tenzij er natuurlijk eerder onzekerheid komt.
Dexter moet nu wel op dieet blijven en wij ( ik dus eigenlijk) moet strenger worden met het geven van extraatjes in de vorm van kaas en hondenkoekjes. Dexter weegt nu 9,1 kg en dat is echt te veel. Het advies is om een lijstje bij te gaan houden met wat en hoeveel Dexter per dag krijgt. Dit voor als blijkt dat het afvallen niet goed wil lukken.Bij vragen gewoon even de praktijk bellen om advies te vragen.
Wij zijn in ieder geval ontzetten gerust gesteld.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: