Pas op voor de grasaar!!!

De bloeitijd van grasaar is van juni tot okt.

Het is beslist raadzaam om je huisdier goed te controleren op deze ‘zeer gevaarlijke’ grasaren.

Door de “weerhaakjes” kruipt het gras in de vacht.
Houd ook de oren, ogen en neus goed in de gaten want dat kan een levensbedreigende situatie worden als de aar niet verwijderd wordt.

Er kan veel misgaan.
Honden vinden het vaak leuk om in het hoge gras te spelen en te ravotten. Met name honden met een langere vacht of lange hangoren (zoals een Cavalier King Charles) lopen kans dat grasaren zich met de weerhaakjes vastgrijpen in de vacht. De aren dringen steeds dieper in de vacht en kunnen zelfs doordringen in de huid met pijn en ontstekingen als gevolg.

Vaak kruipen ze bij honden tussen de tenen, maar ze komen helaas ook regelmatig in oren, ogen, neus, keel en longen terecht waar ze veel schade kunnen toebrengen.

Ik heb verhalen gelezen, waarbij de aren onder narcose uit het lichaam verwijderd moesten worden.Grasaren lijken klein en onschuldig, maar ze kunnen veel ongemak en pijn veroorzaken en kunnen zelfs de dood tot gevolg hebben
De dierenarts gaf aan dat er vele mogelijkheden zijn maar een van de meest plausibele oorzaken is Bij één hond was een grasaartje in de huid van de borst terecht gekomen en kwam zo terecht in het borstvlies. Daar veroorzaakte het ontstekingen.
Uiteindelijk is de arme hond overleden.
Een grasaartje … vervelende microscopisch kleine sprietjes met weerhaakjes, waardoor het, eenmaal in de huid, alleen maar vooruit kan.

Vermoed je (of weet je zeker) dat je hond last heeft van een grasaar? Niest je hond bijvoorbeeld veel? Dan kan er een grasaar in de neus van je hond zitten. Wacht dan niet langer en maak zo spoedig mogelijk een afspraak bij je dierenarts om erger te voorkomen.

Bron: http://www.Doggo.nl

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: