Brokjes allergie

Dexter heeft weer nieuw voer nodig, maar wij vermoeden dat Dexter een soort allergie heeft van zijn brokken. Dexter loopt zichzelf constant te krabben en wij zien zeer regelmatig plukjes haar. Het is dan net alsof iemand met een schaar af en toe een plukje afknipt.
Bij navraag bij de assistente-dierenarts kan dit inderdaad veroorzaakt worden door dit speciale dieet voer, Specific Strvite Management Adult. Hier zitten namelijk erg veel extra en complete voedingsstoffen in, waar de meeste honden, lichamelijk, erg aan moeten wennen. Dit kan extra haarverlies veroorzaken. Door dit haarverlies, vooral de plukjes, ontstaat er nieuwe plekjes op de huid waar nieuw haar komt en dit kan de jeuk veroorzaken. Zij adviseerde ons om toch nog maar door te gaan met deze brokjes, in ieder geval tot de volgende echo.
Dan zullen wij met de dierenarts bespreken of het nodig, danwel verstandig is om met deze brokjes door te gaan. De assistente, dacht zelf dat deze dieetbrokjes bedoeld zijn voor de rest van zijn leven. Dit is ons niet bekend gemaakt,. Wij vinden wel, dat als dit nodig blijkt te zijn, dat wij Dexter liever deze ,dure, brokjes laten eten, dan voor de rest van zijn leven medicatie te moeten geven.
Het minder etendieet van Dexter heeft geholpen! Dexter is gelukkig al iets afgevallen en weegt nu 8,8 kg. Een ruime maand geleden was dit 9,3 kg.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: