Gezond, maar véél te zwaar!

Vandaag is Dexter voor een half-jaarlijkse gezondheidscontrole, 6 maanden na de vaccinatie, bij de dierenarts geweest. Gelukkig is hij in orde. Er is ook geen afwijking geconstateerd met zijn hartje. Alleen is Dexter veel te zwaar geworden door de dieet die hij volgt voor zijn blaassteentjes. Wij wisten dat de kans erin zat dat Dexter zou aankomen, want er zitten heel veel calorieën in dit voer (Specific Strvite Management Adult).

Dexter weegt nu 9,3 kg!!! Dit betekend voor Dexter dat hij beslist geen extraatjes meer mag krijgen. Geen koekjes, geen blokjes kaas en ook geen broodkorstjes meer. Dat wordt afzien voor Dexter, maar ook voor mij. Want iedere keer als hij mij vragend aan kijkt voor iets lekkers, moet ik Nee! zeggen. Wel mag Dexter dan een gewoon voerbrokje. Gelukkig vind hij dit ook wel lekker, maar ja… het is geen snoepgoed.Voor vandaag heeft Dexter wel gekookt vlees gehad, i.p.v.brokjes, want hij moest zijn anti-tekenpil en anti-wormenpillentjes innemen. Dus dat heb ik fijn geprakt, anders eet hij dit niet op.

Dexter mag ook geen rauw vlees meer hebben, dit om de kans op Salmonella bacteriën te voorkomen. Dus vandaar dat ik het heb gekookt voor hem.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: