Dexter houdt ons altijd in de gaten.

Dexter heeft gelukkig goed geleerd om even alleen te zijn als hij gewoon niet mee kan met ons. Natuurlijk vind hij dit niet altijd leuk, maar hij staat het toe. Ahum!
Als wij naar de supermarkt gaan, ziet hij blijkbaar aan de boodschappenkrat dat wij maar even weg zijn en dus ook zo weer terug komen. Hij blijft dan meestal ook gewoon op zijn kleedje liggen. Moeten wij voor iets langere tijd weg, zonder dat Dexter mee mag, dan doet hij er alles aan om toch maar mee te mogen, maar uiteindelijk blijft hij al dan niet vrijwillig achter in de kamer. Kijken wij dan voor de zekerheid even door het raam, zit hij meestal bij de deur rustig te wachten. Dit gaat allemaal heel goed.

Als wij thuis zijn, wil hij ons ALTIJD kunnen zien. Zitten wij aan tafel, dan ligt hij meestal pontificaal midden in de kamer, zodat hij ons ALTIJD kan zien, dus in de gaten kan houden. Ben ik alleen in de kamer, dan schuift hij ALTIJD zijn kleed zo, dat hij mij van alle kanten kan zien, dus in de gaten kan houden.
Ook ’s avonds, als wij tv kijken of in ieder geval op de bank of stoel zitten, zoek hij ALTIJD met zijn kleedje een strategische plek om ons in de gaten te houden of in ieder geval kan volgen.

Als ik ga uitzoeken, waarom een hond dit dit, blijkt dit vaak te zijn omdat,
* hij zich aan je op wil dringen,
hij onzeker is,
hij niet goed alleen kan zijn,
je hem nooit heb geleerd om op zijn plek te blijven liggen.

Gek genoeg herken ik misschien alleen het laatste punt bij Dexter. Toen Dexter nog een klein puppy was vond ik het eerlijk gezegd wel grappig dat hij steeds bij ons in de buurt wilde zijn.
Ach, eigenlijk vind ik het nog steeds niet erg. Het levert bij Dexter geen gedragsprobleem op en hij kan nog steeds zijn eigen gang gaan, zoals hij dat zelf wil.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: