Dexter heeft nog steeds last van struvietsteentjes.

Gisteren moest Dexter weer onder de echo voor de controle van zijn blaassteentjes, struvietsteentjes. Het dieet heeft dus blijkbaar niet voldoende geholpen, maar hij is eigenlijk ook net even te kort aan het dieet geweest. De arts vond het ook best wel even een dilemma hoe nu verder te handelen. Wij kunnen ervoor kiezen om nog een tijdje af te wachten hoe het zich verder ontwikkeld óf Dexter toch opereren. Met een operatie kunnen de steentjes wel worden verwijderd, maar dat geeft beslist niet de garantie dat het dan wegblijft.

Kiezen wij ervoor om niet te opereren, dan gaan wij nog even door met zijn dieet en komen over een paar maanden terug voor een controle echo. Struvietstenen kunnen na het geven van een dieet oplossen. Dexter heeft er op dit moment geen last van, maar wij moeten hem dan wel goed in de gaten blijven houden met het plassen. Op dit moment plast hij normaal, maar dit zou zomaar ineens kunnen veranderen omdat hij dan last van de steentjes krijgt. Als een blaassteentje vastloopt in de urinebuis kan het zelfs zijn dat Dexter helemaal niet meer kan plassen.

Volgens de arts zouden wij het echt wel direct merken als Dexter hier problemen mee krijgt. Hij zou dan duidelijk meer moeite hebben met het plassen en blijft dus ook langer staan. Hij zou dan ook vaker likken omdat het pijn doet. Dan moeten wij direct de dierenarts bellen en zal hij alsnog geopereerd worden.
Bij de reu is de kans op problemen groter, omdat  bij de reu de plasbuis langer is dan bij de teef en de reu een penis heeft met daarin een penisbotje wat een beperkte diameter heeft. Dus teven kunnen kleine blaasstenen uitplassen, terwijl de kleine blaasstenen bij de reu vast kunnen lopen in de plasbuis.

Toch hebben wij samen met de arts ervoor gekozen om Dexter (nog) niet te laten opereren. Wij willen dit Dexter niet onnodig aandoen.Wij gaan Dexter nog beter in de gaten houden en hij blijft voorlopig nog zijn dieet volgen en over een 3 maanden laten wij Dexter weer controleren met een echo.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: