Oordeel niet te snel.

Wij mensen hebben er een handje van om heel snel te oordelen en te veroordelen.

Enige tijd geleden las ik een verhaal over een lief wit hondje die, gewikkeld in een sjaal, was achtergelaten bij een asiel. Het hondje zag er niet uit. Vacht verklikt, lokken vet en grijs. Het bericht werd bekend gemaakt en de veroordelingen waren niet van de lucht. Maar wat bleek nu? Het hondje was van een ruim 80 jarige dame die alleen woonde en niemand keek naar haar om. Ze had nagenoeg geen geld en niemand bekommerde zich om haar. Tot overmaat van ramp, kwam ze ook nog ernstig te vallen en kon haar hondje dus ook niet meer uitlaten. Ze kon hem niet meer verzorgen en had zelf alleen maar brood te eten, maar tot het laatste uitgedroogde korstje deelde zij dit nog met haar hondje.

Toen besloot zij dat het zo niet meer verder kon, maar zij kon de kosten ook niet de afstandskosten betalen betalen.

Zij had voor haar hondje gekozen en had deze moeilijke beslissing genomen.

Gevonden en verzorgd, in liefdevolle armen terechtgekomen. Gezond, gewassen en gevoed.

Ze kon nu rustig haar ogen sluiten. ” Lieve Verlaten Hond, het gaat je goed….We zien elkaar weer als het moet, achter de regenboogbrug”.

Of het verhaal van een vrouw die haar lieve trouwe hond een liefdevol leven gunde. Het beestje had een hoge leeftijd gehaald, maar was nu ziek. de oude hond had last van nierfalen en artrose. De vrouw had er bewust voor gekozen om haar lieveling niet op dieet te zetten en bepaalde medicijnen bewust achterwege te laten. Nu kan ze samen met haar hond nog lekker knuffelen en verwennen met een koekje. Zo kon ze haar hond nog een waardevol leven geven. Alleen zij weet wat haar hond prettig vind en alleen zij weet waneer het genoeg is geweest. Weet dat zij haar hond niet onnodig liet lijden alleen maar omdat het haar beter uitkwam.

En weer waren de reacties niet van de lucht.

Of het verhaal van een hondje die heel slecht liep, ze zakte steeds door haar spieren en de dierenarts kon niets meer voor haar doen. Toen kreeg het baasje van de hond een tip om vitamine D3 te gaan gebruiken. Er werden hier na onderzoek zeer goede resultaten gemeld, maar veel dierenartsen raden het af omdat het giftig zou zijn voor een hond. Toch greep het baasje deze strohalm beet, want haar hondje mocht toch niet zo lijden? Ook zij kreeg de nodige negatieve reacties binnen, Maar weet wel dat zij voor haar hondje koos. Zij had een weloverwogen juiste keuze gemaakt, want het hondje loopt nu weer zelf en het gaat steeds beter met het hondje. Zij koos voor een medicijn die het hondje weer sterk heeft maakt, anders hat het hondje een akelig einde van haar levendje gehad, niet zelf kunnen lopen en wegkwijnen tot haar laatste adem.Dus ook zij heeft heel bewust voor haar hondje gekozen en het heeft goed, heel goed uitgepakt.

Weet dat in boven genoemde gevallen de vrouwen niet voor zichzelf kozen, maar voor een waardevol leven van de hond zelf.

Dus, weet eerst het juiste verhaal, voordat je oordeelt of nog erger veroordeeld.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: