Anaalklieren zijn weer leeg gedrukt.

Vanochtend zijn wij eens naar een trimsalon bij ons in de buurt geweest om de anaalklieren van Dexter leeg te laten drukken. Bij de dierenarts ligt de prijs voor het leegdrukken erg hoog, terwijl het bij de trimsalon 3/4 goedkoper is. Bovendien gaat dit bedrag ook nog in een donatiepot voor een hondenkennel.
Het ging erg snel. Het koste de dame nog geen vijf minuten en het klusje was al geklaard. Dexter heeft niets gevoeld, dankzij de andere werkwijze dan zoals een dierenarts het doet. De dierenarts gaat met een vinger in de anus om het goed leeg te drukken. Dit doet natuurlijk wel pijn.
Eerlijk gezegd weet ik nu niet welke wijze een beter effect heeft, dat moeten wij maar even goed in de gaten houden. Over drie maanden moet Dexter weer, maar dan gaan wij naar een andere trimsalon. Kijken hoe daar de werkwijze is.

 

tekening: bron:https://www.huisdierendokter.nl/anaalklierontsteking-hond.html

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: