Waarom draait een hond eerst een paar rondjes voordat hij gaat poepen?

Toen Dexter was geboren, hebben wij bewust voor een reu gekozen omdat een reu tijdens het uitlaten regelmatig stopt om te ruiken en/of een geur achter te laten. Dit zou voor mij makkelijker zijn, want ik dan zou ik regelmatig even kunnen stilstaan om uit te rusten en daarna weer verder lopen. (Dit heeft met mijn beperking te maken)

Nu moet ik zeggen dat de vele keren dat Dexter een geurvlaggetje achterlaat en en een geurvlag wil besnuffelen is soms prettig, maar soms is het ook best wel irritant. Het gevoel dat je moeilijk gewoon even lekker door kan lopen, maar soms om de tien meter stil moet staan, anders staat meneer gewoon in de remmen en verzet geen poot meer.

Nu bedenk ik mij heus wel steeds dat wij Dexter uitlaten en Dexter niet ons, dus wij moeten hem wel de tijd gunnen.
En ach, het is ook zo dat als wij hem eerst alle tijd gunnen, hij dan toch wel goed mee kan lopen als wij ook doorlopen.

En dan het poepen!
Soms kan hij het juiste plekje niet vinden, dan draait hij eindeloos rond om alsnog te besluiten om het 50 cm verderop nog eens te proberen. En weer draait hij eindeloos rond. Soms vind hij dan eindelijk het perfecte plekje of hij besluit om het dan toch maar achterwegen te houden en poept pas bij de volgende uitlaat wandeling.

Waarom draaien honden eerste diverse rondje alvorens de plek toch goed wordt bevonden?
Het blijkt dat dit nog is overgebleven van de tijd dat de hond (wolf)nog in het wild leefden. Toen draaiden ze rondje om op deze manier een perfecte plek te creëren in het hoge gras of om het sneeuw plat te stampen. Zo ontstond voor de hond een plek waar ze comfortabel konden poepen.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: