Dexter plast heel lang.

Sinds een kleine week staat Dexter in de achtertuin erg lang te plassen. Het kan wel één á anderhalve minuut duren voordat hij klaar is. Het lijkt er niet op dat hij moeite moet doen om het eruit te persen. Tijdens de wandelingen doet hij zijn normale korte plasjes. Zo’n lange plas is best koddig om te zien en werkt wel op de lachspieren. Toch ben ik nieuwsgierig waarom een hond dit kan doen, dus zoeken op internet.
Natuurlijk heb ik opgezocht of er andere honden zijn die daar last van hebben (gehad). Zo kwam ik erachter dat hij wellicht een blaasontsteking kan hebben en/of last van blaasstenen.
Nu is het de bedoeling om urine op te vangen en dit naar de dierenarts te brengen.
Daar kunnen zij zien of hij inderdaad last heeft van blaasontsteking of dat er wellicht iets anders aan de hand kan zijn.
Dexter drinkt overigens niet meer dan anders.
De plas opvangen is een sport op zich. Met een soep-opscheplepel, lopen wij achter Dexter aan, in de hoop iets op te kunnen vangen. Het resultaat is een mini-plasje. Maar na te hebben geïnformeerd bij de dierenarts, blijkt het waarschijnlijk toch genoeg te zijn.
Urinemonster weg gebracht en na een klein uurtje worden wij gebeld met de mededeling dat Dexter inderdaad een blaasontsteking heeft, maar er toch niet voldoende urine was om de hele test te doen. Aangeraden wordt om Dexter in ieder geval medicijnen te geven tegen de pijn, waarvan door de assistente verondersteld wordt dat hij dit wel zal hebben. Wij besluiten om nog meer urine op te vangen, maar wij merken niets aan Dexter dat hij een vorm van pijn heeft, dus halen wij deze medicijnen niet voor hem, totdat wij precies weten wat er met hem aan de hand is.

Meer urine opvangen bij Dexter lukt nu niet meer dus dat proberen wij de volgende dag.
Wij proberen het nu met een steelpannetje, misschien lukt het opvangen dan iets beter.
Parmantig loop ik met steelpannetje achter Dexter aan en eindelijk kan ik iets opvangen.
Urinemonster (slechts 6 ml) weggebracht. Dit blijkt toch genoeg te zijn en enige tijd later worden wij gebeld met de uitslag.
Dexter heeft blaasontsteking en er zijn kleine kristallen in de urine gevonden( blaassteentjes). Maar ook zagen ze andere cellen die niet duidelijk zijn.
Geadviseerd werd om bij Dexter een echo te laten maken van blaas, nieren en prostaat. Dit in de hoop dat duidelijk wordt wat voor onduidelijke cellen er zijn.
De afspraak staat voor maandag.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: