Liefde maakt blind.

Al vaker heb ik geschreven over het feit dat rashonden compleet worden door- gefokt. Nog steeds vraag ik me af waarom!! Dit artikel schrijf ik niet om de echte hondenliefhebbers te beledigen maar alleen de vraag te stellen: “ Houden wij nu van de hond om zijn karakter of gaat het nu echt alleen om het uiterlijk, ongeacht het ras?”
Ik schrijf nu even over de Franse Buldogs. Zij zijn het schrijnende voorbeeld van het doorfokken om het uiterlijk. Eerlijk gezegd ken ik het karakter van deze honden niet zo goed, maar ik neem aan dat voor vele eigenaren van dit ras het beestje een geweldig karakter heeft, die precies bij de eigenaar past. Maar…. als het beestje nu eens een spitsere snuit zou hebben, zouden zij dan opeens niet meer zo gek zijn op hun geliefde buldog? Zou het niet veel prettiger zijn als je geliefde ras geen chronische pijn en klinische klachten zou hebben.
Zou het hondje en daarmee de eigenaar niet véél meer van elkaar kunnen genieten?
Stop het fokken van mismaakte hondenrassen, waarvan de Franse Buldog een belangrijk voorbeeld is, zo niet de belangrijkste.
Hou van de hond om zijn karakter, en niet om zijn mismaakte uiterlijk!
Laat de hond zin die hij hoort te zijn! Dus niet mismaakt, dat is immers pure dierenmishandeling!

Bron: rashondenwijzer.nl: Monique van Boxtel & Henny van den Berg

Het is al sinds 1 juli 2014 verboden om honden te fokken met schadelijke raskenmerken en erfelijke aandoeningen, maar fokkers trekken zich niets van het verbod aan. Doe mee aan onze e-mailactie en help het opzettelijk mismaken te stoppen!

Er zijn wel degelijk rasverenigingen en fokkers die de gezondheid van de rashond in een hoog vaandel hebben staan. Diverse Nederlandse rasverenigingen en fokkers hebben aan de basis gestaan van het opstarten van grootschalige onderzoeken naar genetische afwijkingen, en hebben gegevens aangeleverd waardoor gezondheidsproblemen binnen een ras succesvol getackeld konden worden. Deze verenigingen en fokkers verdienen een pluim, en verdienen het niet om met de fokkers die hun verantwoording niet nemen over één kam geschoren te worden. Wij hopen dan ook dat de landelijke media ook hier aandacht aan zal gaan schenken en daarmee de welwillende fokker helpt in hun strijd voor het fokken van gezonde rashonden.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: