Dagelijkse vaste rituelen.

Dagelijkse vaste  rituelen.

Ik vind het iedere dag weer geweldig en heel bijzonder om te zien hoe Dexter zich houdt aan zijn gewoontes.Hij is hiermee zo voorspelbaar en dat voor een hond.Soms is hij in zijn gedrag absoluut te vergelijken met een mensenkind. ’s Morgens begint het al met het naar boven gaan om mij te begroeten.

Hij laat zich altijd door Sjaak op het bed zetten, ondanks dat het ook anders kan. Vast ritueel!

Vervolgens wordt ik uitgebreid begroet door hem. Vast ritueel! Wordt hij weer opgehaald door Sjaak om ook uit te gaan, gaat hij altijd uit protest direct op zijn rug liggen, zodat hij niet zomaar opgetild kan worden.Vast ritueel!

’s Avonds, bij terugkomst van de vroege avondwandeling, rent hij bij binnenkomst naar zijn kleedje en blijft mij voor een half uur, tot een uur steeds vragen en uitdagen om het kleedje van hem af te pakken. Vast ritueel!

Daarna is het zomaar ineens voorbij en ligt hij tot bed tijd uitgebreid luid te snurken. Vast ritueel!

Aan het eind van de avond staat hij dan weer plotseling op, kijkt mij aan, gaat hierbij nooit naar Sjaak, vervolgen dribbelt hij om de tafel, kijkt naar de deur, kijkt of ik hem wel zie, dribbelt weer terug naar mij, tikt tegen mijn been en dribbelt weer om de tafel, maar stopt af en toe om te zien of ik wel naar hem kijk. Vast ritueel!

Zegt Sjaak dat hij eventje met Dexter gaat lopen, komt Dexter weer terug bij mij en kijkt mij dan weer vragend aan. Vast ritueel!

Met moeite krijgen wij hem dan zover dat hij naar Sjaak toeloopt om met hem mee te gaan. Bij terugkomst moet hij dan wel beslist bij ons op de bank zitten. Vast ritueel!

Doen wij dit niet, maar willen direct naar bed gaan, kruipt Dexter tegen Sjaak aan en dan is hij niet eerder tevreden dat dat Sjaak hem optilt en hem even uitgebreid knuffelt,Dexter wil dan het liefst in hem kruipen. Vast ritueel!

Op zo’n moment is het net een kleutertje die niet wil dat hij alleen in de kamer wordt achtergelaten.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: