Duidelijk maken wat je wensen zijn.

Ik heb zeer waarschijnlijk jullie al vaker verteld over Dexter zijn intelligentie.
Waarschijnlijk vindt bijna iedere hondeneigenaar zijn of haar hond super intelligent.
Maar ondanks dat Dexter nu al vijf jaar is, en dus ook al bijna vijf jaar bij ons in huis, verbaas ik mij nog vaak over de manieren waarmee hij zijn wensen aan ons duidelijk maakt.
Ik moet toegeven dat Dexter door de jaren heen toch een aardige pootje heeft gekregen om te bedelen. Dus als wij tussen de middag aan de lunch zitten, is Dexter meestal héél dicht in de buurt van de tafel om daar zijn allerliefste snuitje aan ons te tonen, in de hoop dat hij een klein stukje kaas of een broodkorstje krijgt.
Nu heeft hij tegenwoordig de gewoonte eigen gemaakt om naar zijn bench te trippelen, doen alsof hij erin wil gaan, kijkt ons hoopvol aan, zo van….” zie mij eens braaf zijn!”, om vervolgens weer naar de tafel te lopen om te laten zien hoe hij ongevraagd de bench in is gegaan. “Daar moet ik toch echt voor beloond worden”, aldus Dexter.
Nu moet je weten dat de bench een verplicht nachtverblijf voor Dexter is en dat hij hier ’s avonds laat niet altijd vrijwillig in gaat.

Natuurlijk wordt Dexter voor deze stoere actie beloond met een stukje kaas, maar niet direct. Als wij Dexter direct een stukje kaas geven, zullen wij in de toekomst geen moment rust meer hebben, want hij zal ons dan hoe dan ook op zij “Dexter” manier steeds duidelijk maken wat zijn wensen zijn.
Zo zijn wij al bekend met het pootje tegen de keukenkast voor een stukje brood, pootje tegen de trapkast voor een hondenkoekje, pootje tegen ons been om op de bank te mogen en zo heeft er nog wel een paar.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: