Leven delen met Dexter = RIJKDOM

 

 

Vandaag vijf jaar geleden werd Dexter geboren. Zijn moeder Abbey gaf het leven aan zeven prachtige pups. Eén van de pups was dus onze tri-color Dexter. Onze keuze was van tevoren al gevallen op een reu. Dexter had nog vier broertjes, twee tricolors en twee Blenheims.Toen Dexter twee weken oud was zijn wij ernaartoe gegaan en hebben Dexter mogen uitkiezen. Dolgelukkig zijn wij weer op huis afgegaan in de wetenschap dat over zes weken Dexter bij ons zou komen wonen.

Toen Dexter vijf weken oud was hebben wij hem nogmaals bezocht. Zo kon hij wellicht een beetje aan ons wennen en het verlangen naar hem was zo groot.
Heel vertrouwd lag hij bij mij op schoot, met zijn broertjes en zusjes vertrouwd naast ons in de bench.

Toen Dexter 8 weken oud was mochten wij hem eindelijk halen.
Na een volledige uitleg van het hoe en wat met puppy Dexter gingen wij twee uur later weer naar huis. Dexter lag behaaglijk in de auto bij mij op schoot.
Bij thuiskomst kreeg hij eerst de riem om en ging met Sjaak naar de overkant van de straat voor zijn behoefte. Aan de riem meelopen had hij al van de fokster geleerd.Eenmaal binnen, keek hij eerst een beetje terughoudend en afwachtend om zich heen. Maar toen hij in de kamer kwam, was het gelijk goed. Hevig kwispelend bekeek hij de ruimte.
Zijn eerste nacht was voor onszelf heel onrustig, want tja, zo’n beestje in je slaapkamer…! Ieder geluidje hoor je natuurlijk. Maar Dexter sliep de eerste nacht al gelijk door tot vijf uur omdat wij de wekker hadden gezet. De wekker van zeven uur zorgde er voor dat Dexter weer kon worden uitgelaten. Dexter zelf had een rustige nacht achter de rug. Wijzelf moeten gewoon nog even wennen.

Nu vijf jaar later kunnen wij niet meer zonder elkaar. Dexter houdt ons constant in de gaten, want als één van ons beiden de deur uitgaat gaat hij eerst een paar minuutjes weemoedig zitten piepen. Er gaat geen dag voorbij zonder dat hij ons even laat lachen. Het is een slim hondje die, als het hem behaagt (ahum) snel dingen opneemt . Toen Dexter een paar weken oud was maakte de fokster al de opmerking dat hij een “will to please” heeft en dat wij hier in de toekomst heel veel plezier van zullen hebben.
Nou, plezier hebben wij van Dexter. Wat een rijkdom!

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: