Herfst, wat heb je te koop?

Heerlijk, het is herfst en ook Dexter vindt het reuze interessant al die bladeren. Lekker met zijn snuit door de bladeren, want je weet maar nooit wat je eronder aan interessante hondenberichten kan vinden.
Voor Dexter hoeven wij niet bang te zijn dat hij op dingen gaat knagen, of nog erger gaat opeten. Maar andere honden hebben wel de gewoonte om alles op te eten wat maar eetbaar lijkt.

Hier schuilt het gevaar!
Zo zijn er op dit moment heel veel verschillende paddenstoelen. Nu is het voor mensen al een risico welke paddenstoelen men plukt om te eten, maar voor honden is het ook een heel groot risico. Heeft je hond hiervan gegeten, kan dit leiden tot heftige maagkrampen.

Ook Beukennootjes, eikeltjes en Paardenkastanjes, maar ook Dennenappeltjes. Dennenappeltje zijn niet giftig, maar kunnen bij het inslikken verstoppingen veeroorzaken in het maag-darmkanaal. Bij zo’n verstopping zal er chirurgisch moeten worden ingegrepen en dat willen wij natuurlijk proberen te voorkomen.
Beukennootjes hebben blauwzuur en zijn dus ook beslist giftig.
Eikels en de bladeren hebben looizuur (Tannine), waardoor de hond zal gaan braken, buikpijn en diaree krijgen. Het kan zelfs tot nierfalen en de dood lijden.
Ook in Paardenkastanjes zitten giftige stoffen die kunnen leiden tot braken, buikpijn, maar ook koorts en verwardheid.
Het is dus erg belangrijk om je hond tijdens de wandeling goed in de gaten te houden.
Mocht je hond na de wandeling symptomen hebben als braken of diaree, raadpleeg dan ALTIJD de dierenarts.
Heeft je hond vermoedelijk van een paddenstoel gegeten, neem dan indien mogelijk een stukje van de paddenstoel mee naar de dierenarts.

Dexter neemt eigenlijk nooit iets in zijn bek als hij aan het wandelen is, maar toch houden wij ook Dexter goed in de gaten tijdens de wandeling. Je weet immers maar nooit.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: