Het eetprobleem.

Sinds enige tijd eet Dexter gelukkig ‘bijna’ dagelijks zijn voerbakje leeg. Dit is een ongelofelijke strijd geweest, voordat ik hem zover kreeg.
Het begon al als pup zijnde van 8 weken oud.
Op een gegeven moment, hij was nog maar net een half jaar, hebben wij hem zelfs via de dierenarts (Viyo Recuperation Hond) gegeven om hiermee zijn eetlust op te wekken. Diverse vleespuree soorten hebben wij door zijn voer gedaan, diepvries en vers vlees en spelen met zijn brokjes (gooien en verstoppen). Alles hebben wij geprobeerd. Op advies van de voedingsdeskundige voor honden hebben wij zijn voerbak steeds na een half uurtje weggehaald, om dit dat later weer te kunnen geven.
Zij vertelde ons ook dat een hond zichzelf nooit vrijwillig zal uithongeren. Maar… Dexter heeft het zelfs een keer volgehouden om 3 dagen niet te eten. Toen had ik het opgegeven en heb hem iets gegeven wat hij erg graag lust als snoeperij. Maar hij kreeg in ieder geval iets naar binnen.

Gek genoeg lees ik vrij regelmatig dat andere Cavaliers ook een probleem hebben met het eten. Zou dit dan een probleem van het ras zijn?
Ik lees of hoor zelden dat een Cavalier een flinke eter is zoals andere rassen. Of gaat het bij jou heel anders?

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: