Waarom gaat de broodfok zo voortvarend?

Ik probeer steeds in mijn blog ‘toekomstige’ hondeneigenaren erop te wijzen dat je vooral de malafide broodfokkers moet te mijden. Ik sta voor 100% achter deze stelling. Toch vraag ik mij steeds vaker af hoe je nu wel goed handelt. Hondenliefhebbers, zoals ik,hebben al snel de neiging om een pup bij deze handelaren weg te halen, om deze dan een eerlijk, verzorgd en liefdevol leven te kunnen geven. Weg bij de broodfokker!  Fout denk ik dan ook weer, want zo voed je juist de handelaren, want de mensen kopen dan immers toch hun honden. Maar hoe kan je dan deze hondjes redden? Dan toch de hondjes bij een asiel vandaan halen? Ja, want deze honden willen wij immers ook een gezond en liefdevol leven geven? Maar vaak hebben deze honden ook al een ongelukkige jeugd gehad. Van broodfokker naar nieuwe eigenaar. Daar blijkt de hond ziek te zijn en/of heeft aanpassingsproblemen, dus op naar de volgende eigenaar. Vaak wordt dit nog een paar maal herhaald. Als pup zijnde van eigenaar naar eigenaar. Soms komt dit al een paar keer voor voordat het hondje één jaar oud is. Vreselijk!  Maar wat dan? Hoe kan je de puppy’s redden van de broodfokkers? Totdat onlangs een bericht voorbij kwam over rashonden.

Zij zeggen:

Een hondje redden

In geval van de aanschaf van een hond uit de broodfok, is het meest gehoorde argument dat de koper het hondje wil redden. Kopers realiseren zich niet dat zij door het redden van een pup de broodfok ondersteunen en dus juist het tegenovergestelde bewerkstelligen: meer zielige pups en meer zielige moederhonden in vieze, erbarmelijke omstandigheden in donkere schuren.

Oplossingen

Het bewustzijn van de consument moet worden vergroot door het promoten van gezonde honden. Het gebruiken van ongezonde hondenrassen bij reclame-uitingen zou aan banden gelegd moeten worden. Daarnaast is betere voorlichting nodig, voordat iemand een hond aanschaft. Uiteraard moet er een betere handhaving komen en strengere maatregelen tegen de malafide hondenhandel en het fokken van mismaakte dieren.” 

Bron:  https://www.rashondenwijzer.nl/sites/rashondenwijzer.nl/files/field/attachment/onzehond-waaromeenpotentieelongezondehondkopen

Ik denk dat je je altijd goed moet laten voorlichten bij het zoeken naar een goede, betrouwbare fokker. De Raad van Beheer (https://www.houdenvanhonden.nl/over-ons)

kan zeker helpen of de rasvereniging van de door jouw gekozen hondenras.

Boven alles, kies heel bewust voor een hond en  weet wat de consequenties kunnen zijn als je een hond in huis haalt.

Denk aan de inentingskosten, verzorgingskosten als voer, borstels e.d., bench en/of mand, speelgoed en wat al meer nodig kan zijn. Besef ook dat je voldoende tijd moet hebben om voor je hond te zorgen en weet ook dat je toch wel beperkt wordt in je doen en laten, een hond kan je nu eenmaal niet overal mee naar toe nemen.Heb je dit allemaal overwogen en wil je  dan ook toch een hond in huis halen, dan wil ik je zeker feliciteren met je beslissing. Met een hond haal je héél véél geluk in huis.

Foto: Royal Canin

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: