Het eigen willetje van Dexter.

Ik doe bij Dexter z’n gordel om, klaar om uit te gaan. Ik loop naar de overkant van de straat en wil rechts afslaan, maar Dexter denkt er anders over. Hij blijft stokstijf staan en kijkt mij verbaasd aan. Dexter wil linksaf, dus vooruit dan maar. Ik laat hem immers uit en hij niet mij. 😀
Het is niet normaal, zo traag als Dexter loopt. Ik hou dan ook angstvallig zijn pootjes in de gaten, want misschien heeft hij pijn bij het lopen. Maar nee, hij loopt gelukkig wel normaal.
Heel traag vervolgen wij ons pad en ik besluit het bosje in te gaan, wellicht krijgt Dexter dan meer zin in het wandelen, want hij loopt nog steeds niet lekker door. Onderweg passeren wij een plant waar Dexter erg veel belangstelling voor heeft. De plant wordt heel uitvoering besnuffeld. Ik probeer Dexter mee te krijgen, maar hij verzet zich volop. Dexter is nog lang niet klaar met het uitgebreid besnuffelen van de plant, die blijkbaar alle nieuwtjes bij zich draagt zoals bijvoorbeeld onze weekendkrant.
Uiteindelijk komen wij aan bij de zebrapad die ik wil oversteken. Maar wederom begint Dexter zich te verzetten en krijg ik hem bijna niet mee. Tot halve wegen, dan begint Dexter nog harder te trekken en zie ik in een oog hoek een grote blonde spaniël. Dexter schiet los uit zijn tuigje en rent het zebrapad over, terwijl er net een paar auto’s passeren. Oefff, dat gaat net goed. En ja hoor, Dexter is al bij zijn vriendinnetje, de blonde spaniël Didi. Gelukkig helpen de eigenaren van Didi mij Dexter bij zich te houden, zodat ik Dexter weer provisorisch vast kan maken.
Bij thuiskomst besef ik pas waarom Dexter zo vreselijk traag liep. De gordel heeft gewoon niet goed gezeten, wat niet prettig voor Dexter voelde. Ook is dit de reden dat Dexter los kom komen om naar zijn vriendinnetje te rennen.
Wij zijn weer veilig thuis l met al zijn wij een uur uit geweest, wat voor mij echt extreem lang is.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: