Dierenartsen waarschuwen voor de Vossenstaart!

Dierenartsen waarschuwen voor een hondenmoordenaar die steeds vaker toeslaat en zich schuil houdt in onze achtertuin
Als je een hondenbezitter bent en een tuin hebt, is de kans groot dat je hond veel tijd buiten doorbrengt, en wanneer het weer niet meewerkt en een lange wandeling er niet in zit, is het fijn om je hond toch even naar buiten te kunnen laten.
Maar wees je wel bewust van een nieuwe waarschuwing van dierenartsen over een ‘hondenmoordenaar’ die steeds vaker toeslaat en misschien wel in jouw tuin verborgen zit. Het gaat om vossenstaart,
Vossenstaart, een grasachtig onkruid, kan flinke schade toebrengen aan de huid, ogen, neus, voeten en maag van een hond. Het meest gevaarlijke deel zijn de haren.
WebMD meldt er het volgende over:
Vossenstaart kan riskant zijn voor uw hond. De getande knoppen, kunnen overal bij uw hond of kat indringen, van de neus tot tussen de tenen en in de oren, ogen en bek. Deze koppen kunnen zichzelf zelfs in de huid ingraven.
Deze kleine zaadknoppen worden niet afgebroken door het lichaam van de hond. Zodra ze eenmaal vastzitten, kunnen ze een ernstige infectie veroorzaken. Ze laten bovendien ook niet zelf weer los, zoals een splinter dat in sommige gevallen wel doet en zelf een weg weet te vinden uit de hand of voet van een persoon. Sterker zelfs, de zaadknop kan zich steeds dieper in het lichaam van een hond ingraven. De situatie kan zo ernstig worden dat het tot de dood kan leiden indien de hond niet behandeld wordt.De zaadknoppen zijn verder moeilijk te vinden – zeker als je hond lang en/of dik haar heeft. De beste manier om te voorkomen dat je hond met vastzittende zaadknoppen te maken krijgt, is dus om je tuin volledig vrij van vossenstaart te maken.
Uit dit rapport blijkt het volgende:
In de lente zijn er veel harige zaadknoppen te zien die lijken op een fijnere versie van tarwe of gerst. Maar op het moment dat deze planten in de zomer opdrogen, beginnen de zaadknoppen los te raken, en vormt elke stekelvormige zaadknop een gevaar voor honden die in de buurt komen.
Let dus goed op vossenstaart wanneer je je hond uitlaat of naar het park gaat. Vossenstaart kan vrijwel overal aangetroffen worden, ook langs trottoirs en wegen, in velden, en rond palen zoals lantaarnpalen, palen van brievenbussen, en zelfs brandkranen.
Bron: http://www.trendnova.nl/

http://www.waterwereld.nu/vossenstaart.php

 

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: