Wat mag een hond wel/niet eten?

Ik las ergens een stukje over iemand die de hond Pindakaas geeft, want dat vinden de honden lekker en het is ook nog goed voor ze.
Ik las dit vol verbazing, want je geeft een hond toch geen pindakaas te eten? Maar mij werd geadviseerd om hierover informatie in te winnen. Na enig ge-Google, vond ik diverse artikelen waarin pindakaas zelfs min of meer werd aanbevolen voor honden.
Pindakaas heeft een hoog vetgehalte, maar blijkt wel een echte traktatie voor honden te zijn. Zo nu en dan een klein beetje pindakaas kan dus geen kwaad en je laat je hond er heerlijk van genieten. Om de opname van vet te beperken kies je voor suikervrije of biologische pindakaas. Mensen gebruiken de pindakaas ook in een Kong, maar ik denk dat dit niet echt een succes is voor Dexter, want hij is eigenlijk nooit gemotiveerd geweest om iets uit een Kong te snoepen, hoe makkelijk ik het ook voor hem maak.

Ook las ik ergens dat er mensen zijn die een hond paracetamol geven. Persoonlijk vind ik dit te gek voor woorden, Paracetamol is immers een geneesmiddel voor mensen! Paracetamol is dodelijk voor honden en katten. Bij honden is 250mg/kg lichaamsgewicht dodelijk, bij katten is 75mg/kg lichaamsgewicht dodelijk. Een risico op een overdosis is dus al snel gemaakt. Volgens mij zijn er hele goede pijnstillers en geneesmiddelen voor dieren te krijgen via de dierenarts. Het kostenplaatje? Ja, sorry, maar dieren kosten nu eenmaal geld. dit hadden wij “dierenliefhebbers” van te voren kunnen bedenken.

Mensen zijn snel geneigd om hun huisdier mee te laten eten, maar ik denk dat dit beslist niet verstandig is. Vaak zit in onze maaltijden teveel vetten, kruiden en andere ingrediënten waar onze honden heel ongezond van worden en zeker veel te dik, met alle gevolgen van dien.

Dus mijn advies! Let goed op wat je je huisdier te eten geeft. Niet alles is goed voor het dier.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: