Hoe een hond benaderen

De laatste tijd lees of hoor je vrij regelmatig dat er een bijtincident heeft plaats gevonden van een hond naar mens. Vaak komt dit omdat sommige eigenaren hun hond absoluut verkeerd opvoeden. Een hond is geen vechtmachine!
Maar soms worden honden met de beste bedoelingen verkeerd benaderd door ons mensen.
Een hond gaat altijd eerst op de geur af, vervolgens reageert hij op wat hij ziet, combineert dit met geluid en dan pas komt de aanraking.
Veel mensen zien een hond, vinden deze leuk, lief of mooi en willen de hond direct aaien.
Hiermee gaat het vaak fout, want de hond voelt zich meestal bedreigd door die hand(en) die op hem afkomt. Het is echt veel beter om de hond rustig te benaderen. De hond kan je dan ruiken en zien, observeren. Praat dan tegen de hond en laat hem aan je ruiken. Dan pas is het verantwoord om de hond te gaan aaien.
Benader je een hond niet op deze wijze, dan is de kans groot dat hij gaat brommen en misschien zelfs bijten. Dan vinden wij de hond vals.
Voor een Cavalier geldt hetzelfde, maar ik heb nog nooit van een valse Cavalier gehoord.
Toch is het raadzaam om ook de schattige, vriendelijke Cavalier rustig te benaderen, want er zijn, helaas, Cavaliertjes die een foute start hebben gehad, waardoor ze erg bang zijn voor mens en dier.
Wat ik hier mee wil aangeven, is dat honden anders reageren en dat mensen moeten leren begrijpen dát honden anders reageren en hoe honden dan kunnen reageren.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: