Bezint eer ge begint!

Voor hen die er over denken om misschien eens een dier in huis te halen…. Denk eerst goed na en besef wat het inhoud om een dier (ongeacht het soort) in huis te halen.
Onze dieren zijn afhankelijk van de mens, dus ze vragen veel aandacht en verzorging. Ook kosten de dieren geld, denk hierbij aan voer, maar ook medische zorg.

Zo las ik van de week een vreselijk verhaal. In een Facebook groep van oprechte hondenliefhebbers verscheen een bericht van een advertentiebericht, waarin een jonge cavalier pup werd aangeboden van nog geen jaar oud. De eigenaar kwam er na 6 weken achter dat hij/zij het beestje nooit in huis had moeten halen omdat dit niet, of moeilijk, te combineren is met de kinderen in dat huis.
Terecht kwamen allerlei reacties los van diverse clubleden.
Bij een ieder ging het hart sneller kloppen en wilde menigeen helpen om het hondje een goed en liefdevol thuis te geven. Zelfs bij ons begon het te kriebelen, maar het is voor ons niet verstandig om een tweede hondje in huis te nemen.
Op een gegeven moment meldde iemand dat zij het hondje wel wilde hebben. Een heuse weldoener had aangeboden om het hondje dan te halen en ook eventueel te betalen.
Gelukkig, de weldoener had het hondje gehaald. En wat denk je!!!
De persoon voor wie het hondje zou worden gehaald haakte af. Ongelofelijk!!!!!
Dit hondje was toch niet het soort hondje die ze wilde hebben. De weldoener heeft zelf geen gelegenheid om het hondje in huis te nemen dus zat ze met de handen in het haar.
Moet er nu alweer gezeuld worden met deze lieve kleine pup?
Opeens kon niemand dit hondje opvangen. De leden waren begaan met het hondje, zoals deze werd weg gedaan. Velen boden zich aan om te helpen. Nu lijkt het er gelukkig op dat de weldoener toch een persoon heeft gevonden die wel voor deze pup wil en kan zorgen. Iedere oprechte liefhebber hoopt nu van harte dat dit écht gaat lukken en dat de weldoener, die het hart op de juiste plaats heeft, met een gerust hart deze pup uit handen kan geven. Zij heeft zich zo geweldig ingezet om deze kleine cavalier aan een goed thuis te helpen, dat zij echt alle respect verdient.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: