Wat is er aan de poot Dexter?

Gisteren, aan het begin van de avond zou Dexter gewoon weer even lekker uitgaan met Sjaak. Maar op de hoek van de straat wilde Dexter niet verder lopen en kroop tegen Sjaak aan. Wat is er mis? Sjaak probeert verder te lopen, maar Dexter hinkt en wil niet verder. Sjaak voelt aan zijn pootje, maar kan niets ontdekken van een steentje of doorn wellicht.
Strompelend komt Dexter weer in huis en wordt bij vol licht nog even nagekeken. Niets te zien, maar trekt wel zijn pootje terug bij aanraking. Het enige wat wij kunnen zien is een zwarte nagel. Heeft hij hier last van? Was deze nagel altijd al zwart? Nee, die nagel is gewoon donker gekleurd.Verder kunnen wij niets bijzonders ontdekken.
Later op de avond gaan wij nog wel even met hem uit.
Tijd om nog even uit te gaan Dexter! Maar Dexter verzet zich en ook zijn staart blijft hangen.Dit is een teken dat er echt iets mis moet zijn. Toch proberen wij Dexter mee naar buiten te krijgen en weer kruipt Dexter tegen Sjaak aan.
Als dit vanochtend nog niet anders is, moet hij even naar de dierenarts. Je weet immers maar nooit.Dexter was extreem rustig en wilde niet naar buiten om te wandelen.
De dierenarts gebeld en aan het eind van de ochtend kunnen wij langs komen. er werd geadviseerd om Dexter niets te eten te geven, maar wel water laten drinken, dit uit voorzorg voor een eventuele narcose.
Toch wordt Dexter weer even uitgelaten, desnoods wordt hij naar het gras gedragen, want hij moet toch zijn behoefte doen.
Tot onze verbazing strompelt Dexter wel het (kleine) rondje uit.
Maar ook bij terugkomst reageert Dexter niet enthousiast zoals anders. Hij kruipt op zijn plekje en blijft daar erg rustig liggen.
Toch maar goed dat hij even naar de dierenarts gaat.
Bij de dierenarts blijkt Dexter een voetzool-ontsteking te hebben en is behoorlijk ontstoken. Wij konden dit gisteravond niet zien.Dexter krijgt een antibiotica injectie en een zalfje ‘Hydrocortiderm’ waarmee zijn zooltje 2 maal daags mee ingesmeerd moet worden. Vermoedelijk had Dexter gisteravond in iets scherps getrapt wat deze wond had veroorzaakt.
Over een week moet het helemaal genezen zijn.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: